Pentru a treia seară consecutiv, în toate orașele  mari ale României s-a ieșit în stradă împotriva actualei coaliții de guvernământ
Politic Justiție Social Ultima Ora

Noi proteste, în această seară, în marile oraşe ale României. Se strigă: ”Afară cu PSD din ţară”

Pentru a treia seară consecutiv, în toate orașele  mari ale României s-a ieșit în stradă împotriva actualei coaliții de guvernământ. Mii de oameni protestează acum în  Cluj-Napoca, Iași, Constanța sau Sibiu, strigând „Jos comunismul” și „Afară cu PSD din țară”. La Cluj, oamenii au blocat traficul rutier în centru, s-au așezat pe carosabil și cântă ”Imnul golanilor”.

Peste 2.000 de persoane protestează duminică seara la Cluj-Napoca, scandând „Jos comunismul” și „Afară cu PSD din țară” și blocând traficul în fața Prefecturii Cluj, unde s-au așezat pe carosabil.

Protestarii s-au adunat în jurul orei 19 în Piața Unirii din Cluj-Napoca și au pornit într-un marș pe Bulevardul Eroilor, oprindu-se câteva minute în fața sediului PSD Cluj, unde au scandat „Jos comunismul”, „Afară cu PSD din țară”, „Demisia”, „Jos Guvernul” sau „Ne e silă de Dăncilă”.

Ei au pancarte cu mesaje precum „Mai bine dentist decât PSD-ist” sau „Apărăm cele trei culori, nu un grup de infractori”.

Protestatarii au plecat ulterior până la Prefectura Cluj, unde au blocat traficul rutier și s-au așezat pe carosabil, scandând „Nu plecăm”, „Hoții”, „Fără penali”, „Să vină prefectul”.

În fața Prefecturii, protestarii au început să cânte ”Imnul golanilor”.

La Sibiu protestează aproximativ 1000 de oameni, strigând „Demisia” și „Anticipate”.

Protestatarii din Sibiu s-au adunat la ora 18.00 pe platoul din zona Piața Unirii, apoi au plecat în marș pe principalele artere din oraș, blocând circulația pe un sens. Sibienii au ieșit în stradă cu steaguri și vuvuzele, dar și cu pancarte pe care au scris „Diaspora e cu noi. Voi cu cine sunteți?”, „Guvern mafiot” sau „Uniți vom învinge”.

Coloana de manifestanți se îndreaptă, la ora transmiterii acestei știri, spre reședința președintelui Klaus Iohannis, de pe strada Bâlea, din Sibiu.

La Iași s-au strâns aproximativ 700 de persoane, în Piaţa Unirii, și au format un cerc, având cu ei steaguri ale României și ale Uniunii Europene.

De asemenea, oamenii au venit în centrul Iaşului cu vuvuzele şi cu pancarte pe care sunt scrise mesaje anti-Guvern şi anti-PSD.

Manifestanții au scandat lozinci precum: „Ieșiți din casă, dacă vă pasă!”, „PSD, partid de hoți, nu ne-ai cumpărat pe toți!”, „Hoții – la închisoare, nu la guvernare!” ori „Jos Guvernul!”

De asemenea, protestatarii au afișat două bannere pe care erau scrise mesajele: „Moldova s-a săturat de hoți! Jos Guvernul” și „Moldova se ridică”.

Și la Constanța s-au adunat sute de persoane pentru a manifesta împotriva Guvernului, dar și pentru a-și exprima nemulțumirea față de modul în care au intervenit jandarmii la protestul ce a avut loc vineri seară în Piața Victoriei.

Aproximativ 200 de protestatari s-au adunat, în jurul orei 19.00, pe platoul din fața Prefecturii, mobilizarea fiind făcută pe Facebook.

„Piaţa Victoriei, teatru de război. Gaze lacrimogene, tunuri de apă, bastoane, scuturi, copii, ochi plângând, jandarmi hăituindu-ne ca pe criminali la un protest pașnic pe care l-au inflamat cu câteva zeci de infiltrați. Într-o țară democratică în care protestele au loc cu flori, copii, căței scoși la plimbare! Ne-au alergat și ne-au gazat ore în șir. Democrație??? A mai rămas ceva din ea? Dacă diseară stați în casă, atunci alegeți măcar să ascultați conferința de presă a jandarmeriei și rămâneți impasibili. Suntem sub Erdogan și Bashar al Asad la un loc”, se arăta în mesajul transmis pe Facebook.

Numărul protestatarilor a crescut pe parcurs, oamenii scandând “PSD, ciuma roșie”, „Justiție, nu corupție”, şi „Jandarmeria apără hoția”. De asemenea, ei flutură drapele și poartă pancarte cu mesaje împotriva guvernanților și, în special, împotriva lui Liviu Dragnea: ”Două fire două paie, Dragnea du-te la pârnaie”.

În jurul orei 20.00, protestatarii au plecat într-un marș prin oraș, cu punct final sediul PSD Constanța, pe parcurs numărul acestora trecând de 500 de persoane, dar este în continuă creștere. După ce vor protesta în fața sediului PSD, ei se vor întoarce din nou pe platoul din fața Prefecturii Constanța.

Proteste similare au loc la Oradea, Brașov sau Târgu Mureș.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.