Newsbucuresti.ro: Ce l-a întrebat deputatul de Ilfov Daniel Ghiță pe ministrul Ghinea, înaintea dezbaterii moțiunii simple împotriva sa 1
Politic Ultima Ora

Newsbucuresti.ro: Ce l-a întrebat deputatul de Ilfov Daniel Ghiță pe ministrul Ghinea, înaintea dezbaterii moțiunii simple împotriva sa

Deputatul PSD Ilfov, fostul luptător K1, Daniel Ghiță, a transmis mai multe întrebări ministrului Investițiilor și Proiectelor europene, Cristian Ghinea, legat de scandalul creat în jurul Planului Național de Redresare și Reziliență, înaintea dezbaterii moțiunii simple împotriva sa, scrie newsbucuresti.ro.

În calitate de deputat, vă solicit să-mi răspundeți la următoarele întrebări, până la sfârșitul ședinței :

  1. Cine sunt persoanele care au conceput și redactat conținutul de fond al Planului Național de Redresare și Reziliență, identificate prin:

  • Nume și prenume

  • Profesie de bază, ocupație (studii de specialitate), loc de muncă și funcție deținută

(nu face obiectul întrebării identitatea persoanelor cu atribuții tehnice – tehnoredactare, corectare, corespondență, multiplicare documente etc.)

  1. La întocmirea conținutului de fond al Planului Național de Redresare și Reziliență au fost utilizate exclusiv sediile și echipamentele autorităților administrației publice?

  1. La întocmirea conținutului de fond al Planului Național de Redresare și Reziliență a fost solicitată și/sau utilizată consultanța ori expertiza unor persoane sau entități din afara autorităților administrației publice și, în caz afirmativ, cine sunt acestea?

  1. Există persoane care au participat la conceperea și redactarea conținutului de fond al Planului Național de Redresare și Reziliență care au fost remunerate pentru această activitate și, în caz afirmativ, cine sunt aceste persoane și care sunt sumele primite de fiecare dintre acestea?

(nu face obiectul întrebării cazul veniturilor de natură salarială ale persoanelor care au statut de anajat al unei autorități publice, venituri rezultate din îndeplinirea atribuțiilor curente de serviciu)

  1. Există demersuri declanșate privind servicii de consultanță și/sau expertiză necesare aplicării Planului Național de Redresare și Reziliență și, în caz afirmativ, în ce constau demersurile declanșate și care sunt fazele în care se află acestea?

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.