Adrian Năstase vrea să-i dea lovitura lui Dragnea. Ce îi pregătește liderului PSD
Adrian Năstase, analiză la Guvernul Orban. ”Suntem experți să intrăm în crize”
Politic Ultima Ora

Năstase dezvăluie PLANUL LUI DRAGNEA pentru viitorul CEx: RĂZBUNĂRI, EXCLUDERI și stabilirea unor țapi ispășitori!

Ex-premierul Adrian Năstase enumeră, pe blog, numeroasele scandaluri în care este implicat PSD, din pricina lui Liviu Dragnea, și pune sub lupă cele două ”soluții” pe care partidul celor trei trandafiri le poate lua în cadrul CEx-ului de săptămâna viitoare.
Năstase dezvăluie PLANUL LUI DRAGNEA pentru viitorul CEx: RĂZBUNĂRI, EXCLUDERI și stabilirea unor țapi ispășitori!

”O chestiune imediata o reprezinta decizia de a schimba unii membri ai guvernului. O solutie poate fi remanierea, adica schimbarea post pe post, procedura in care premierul propune si presedintele aproba. Aceasta formula il transforma pe Iohannis in arbitrul momentului, in conditiile in care poate sa refuze prima propunere sau sa o intarzie. A doua solutie o reprezinta restructurarea guvernului prin parlament. Pot fi adaugate, comasate, eliminate ministere, pot fi schimbati ministri, poate fi adus un adendum, o actualizare la programul de guvernare si toate acestea pot fi supuse Parlamentului (sper ca obtinerea votului nu este o problema) iar presedintele nu ar face decat sa consemneze aceste schimbari. Care solutie vi se pare mai buna?

De aceea, saptamana viitoare va fi foarte importanta in luarea unor decizii la CEX pentru abordarea, graduala si cat mai inteleapta, a temelor mentionate. Sunt posibile si aici doua abordari. Una este cea a refacerii solidaritatii interne, a strangerii randurilor, inclusiva – cum spun social-democratii, revigorarea ideologica, selectarea cu grija a noilor cadre, analiza serioasa a esecurilor si construrea unor strategii responsabile pe aspectele delicate. A doua solutie ar fi cea a razbunarilor, a excluderilor, a stabilirii unor tapi ispasitori. Care solutie vi se pare mai buna?”, întreabă Adrian Năstase.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.