Rulota instalată în Piața Victoriei a fost ridicată de Poliția Locală, după ce a fost amplasată în fața Guvernului pe durata protestelor
Politic Justiție Social Ultima Ora

Motivul pentru care oamenii Gabrielei Firea au ridicat rulota protestatarilor: nu avea autorizație de construcție!

Rulota instalată în Piața Victoriei a fost ridicată de Poliția Locală, după ce a fost amplasată în fața Guvernului pe durata protestelor. Viceprimarul Aurelian Bădulescu susține că tabăra a fost amplasată ilegal.

Motivul pentru care oamenii Gabrielei Firea au ridicat rulota protestatarilor: nu avea autorizație de construcție!

Poliția Locală a intervenit duminică dimineață pentru a ridica rulota amplasată în Piața Victoriei, în fața sediului Guvernului.

„Tabăra amplasată ilegal în Piaţa Victoriei de către Dide Cristian a fost înlăturată, ca urmare a faptului că aceasta încalcă prevederile legii 50 art. 3 lit. g.”, a precizat viceprimarul Aurelian Bădulescu, pentru Agerpres.

Potrivit legii, cel care deține rulota este obligat să aibă autorizație de construire.

„Construcţiile civile, industriale, agricole, cele pentru susţinerea instalaţiilor şi utilajelor tehnologice, pentru infrastructură de orice fel sau de oricare altă natură se pot realiza numai cu respectarea autorizaţiei de construire, precum şi a reglementărilor privind proiectarea şi executarea construcţiilor, pentru: organizarea de tabere de corturi, căsuţe sau de rulote’, așa cum prevede articolul legii 50 din 1991, invocat de viceprimar.

Momentul în care tabăra a fost ridicată a fost filmat de unii dintre protestatari, iar înregistrarea a fost publicată pe rețelele de socializare.

Rulota a fost amplasată în Piața Victoriei în dimineața zilei de joi, 9 august de mai mulți manifestanți care au instalat și un cort, înainte de protestul diasporei de pe 10 august.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.