Monica Macovei îl face praf pe Dragnea în fața europenilor. ”Ajutați România”
Politic Ultima Ora

Monica Macovei arată cu degetul spre PSD. „Cine încalcă legea? Vor să-l scape pe condamnatul Dragnea”

Monica Macovei le dă o replica acidă parlamentarilor din comisia care analizează cazul SIPA și care susțin că aceasta a încălcat legea. Fostul ministru al Justiției spune că SIPA era un serviciu secret folosit pentru a lantaja magistrații și îl atacă pe Florin Iordache pentru modificările aduse Codurilor penale.

“Nu mă voi opri! Cu cât alianța toxică PSD&ALDE mă va ataca mai mult, cu cât mai multe comisii cu dedicație vor face, cu atât voi continua să îmi apăr țara de hoții și corupții care o fură, să apăr independența justiției, să spun și să scriu despre măcelărirea Codurilor penale ca să-i scape pe condamnații și anchetații aflați la putere.

În timp ce PSD&ALDE zic acum, în 2018, că am „încălcat” legea când am desființat un serviciu secret care strângea informații despre judecători și procurori, comisia pesedistului „Iordache-Alta întrebare” a votat modificarea Codului de procedura penală așa încât condamnatul Dragnea să poată cere rejudecarea dosarului referendumului, în care a fost condamnat la 2 ani închisoare cu suspendare. Ce coincidență! Cine încalcă legea? Cine ajută infractorii?

Pentru PSD&ALDE, „respectă” legea numai cei care modifică legile justiției ca să îi pună sub control politic pe magistrați, să îi poată intimida și șantaja, cei care iau independența procurorilor de caz și care măcelăresc legile penale pentru a scăpa politicienii de anchete și pedepse și de confiscări. Sigur că am desființat SIPA (DGPA, militarizat în realitate) în 2006, pentru că existau informații publice că era folosit pentru șantajarea magistraților. În presa vremii, erau articole care arătau cum Rodica Stănoiu și securiștii care au condus SIPA foloseau informațiile acestui serviciu pentru a-i intimida pe magistrați. Iar Comisia Europeana ne spunea clar că nu se justifică existența unui serviciu de informații în subordinea ministrului Justiției.

Acum, în 2018, PSD&ALDE zic că am „încălcat” legea când am desființat acel serviciu secret care strângea informații despre judecători și procurori, pentru că scopul lor este controlul magistraților, nu independența lor.

Cei care, ca mine, vor ca judecătorii și procurorii să fie liberi și independenți, să fie feriți de presiuni, intimidări și șantaj, „încalcă” legea. Mai rămâne ca PSD&ALDE să reînființeze SIPA și să o pună șefă pe Rodica Stănoiu”, a scris Monica Macovei pe contul de Facebook.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.