Mihai Chirica: armata minerilor, înlocuită de parlamentarii puterii 1
chirica
Politic Ultima Ora

Mihai Chirica: armata minerilor, înlocuită de parlamentarii puterii

Armata minerilor de acum 28 de ani a fost înlocuită de parlamentarii puterii, care au modificat ”pe repede-înainte” Codurile penale, transformând România într-un stat care-şi apără şi recompensează infractorii, susţine primarul Mihai Chirica.

Edilul-şef al Iaşului, Mihai Chirica, a condamnat marţi, pe pagina sa de Facebook, modificările legislative adoptate de PSD, comparând situaţia actuală cu mineriadele, scrie Mediafax.

Potrivit lui Chirica, tot în această perioadă, dar cu 28 de ani în urmă, Ion Iliescu „ne preda o lecţie de <democraţie originală> apelând la bâtele minerilor, iar, pe lângă numeroasele victime pe care le-a făcut atunci, Iliescu a distrus o generaţie întreagă de tineri care şi-au văzut năruite visele de a se realiza în propria ţară”.

„Noaptea trecută, armata minerilor a fost înlocuită de parlamentarii puterii, care au modificat pe repede-înainte Codurile penale, transformând România într-un stat care-şi apără şi recompensează infractorii. Există vreo diferenţă între ceea ce a făcut Iliescu în 1990 – când a stâlcit capetele tinerilor iubitori de libertate – şi ce face Liviu Dragnea acum, când striveşte viitorul altor generaţii de români şi aruncă România în afara graniţelor Europei civilizate?! Eu susţin că nu există vreo diferenţă!”, scrie Mihai Chirica.

Primarul Iaşului, care a fost exclus în februarie 2018 din PSD, adaugă că este de acord că orice lege poate fi modificată, chiar şi noaptea, dacă schimbările sunt în favoarea populaţiei, a statului român şi a angajamentelor faţă de ţară, de partenerii europeni şi NATO.

„Unde sunt legile votate de Parlament, tot noaptea, pentru construcţia de autostrăzi, şosele de centură, spitale?! Unde sunt investiţiile de miliarde de euro promise de PSDragnea în campania electorală?! În loc de acestea avem o Justiţie îngenuncheată, umilită chiar, o explozie de infracţionalitate, un ROBOR care urcă zi de zi, o inflaţie care înghite creşterile de pensii şi salarii, precum şi o datorie externă care anunţă o criză economică majoră. Le promit slugilor lui Dragnea că voi continua să lupt contra tuturor abuzurilor săvârşite de acestea împotriva ţării mele. Ruşine să vă fie!”, încheie Mihai Chirica.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.