Mesajul lui Klaus Iohannis pentru români de Paște. Președintele ne dorește armonie și înțelegere 1
Politic Social Ultima Ora

Mesajul lui Klaus Iohannis pentru români de Paște. Președintele ne dorește armonie și înțelegere

Mesajul lui Klaus Iohannis pentru români de Paște. Președintele ne dorește armonie și înțelegere, urându-ne, printr-o postare pe rețeaua de socializare Facebook, să ne bucurăm de Paște.

Klaus Iohannis, de confesiune evanghelic luteran, a transmis un mesaj de Paște pentru românii care celebrează astăzi Învierea lui Hristos.

Mesajul lui Klaus Iohannis pentru români de Paște

”De Sfintele Paști, sărbătoarea comuniunii și a solidarității, vă doresc să vă bucurați împreună cu cei dragi de armonie și înțelegere! Hristos a Înviat!”, a scris Klaus Iohannis pe contul său de Facebook.

Paştele este cea mai veche şi importantă sărbătoare a creştinătăţii, care a adus omenirii speranţa mântuirii şi a vieţii veşnice, prin sacrificiul lui Iisus Hristos, Învierea fiind, după cum spunea părintele Arsenie Boca, singura minune care se arată tuturor, credincioşi şi necredincioşi.

Cele două denumiri originare ale Paştelui creştin („Paştile Crucii” şi „Paştile Învierii”) au fost conservate de către Biserica Romano-Catolică, ce foloseşte doi termeni diferiţi pentru a indica atât „Paştile Crucii” (Pasqua di Passione), cât şi „Paştile Învierii” (Pasqua di Resurrezione).

Lumina Învierii de la Sfântul Mormânt din Ierusalim se aprinde, însă, numai la Paştile ortodoxe.

Indiferent cum este serbată sau câte tentative de denigrare a celei mai importante sărbători a creştinilor au existat, Hristos a izbutit cea mai strălucită biruinţă ce nu i-a putut fi luată.

Învierea din morţi a lui Iisus Hristos este semnul biruinţei sale, iar comemorarea acestei Învieri rămâne de milenii una dintre cele mai importante sărbători ale creştinătăţii.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.