Victor Ponta, atac dur la Ludovic Orban: ”Un combinator politic, mincinos, prefăcut şi iresponsabil”
Zi de negocieri pentru Ludovic Orban. Cu ce partide se va întâlni astăzi
Politic Economic Social Ultima Ora

Ludovic Orban, despre Viorica Dăncilă: ”Tăntica incultă și analfabetă comite o crimă cu premeditare împotriva economiei româneşti”

Președintele Partidului Național Liberal, Ludovic Orban, o critică dur pe Viorica Dăncilă și guvernul pe care îl conduce după ce au adoptat o ordonanța de urgență care include mai multe măsuri fiscale contestate. Liderul PNL o numește pe șefa Executivului ‘tăntica incultă, analfabetă, dar din ce în ce mai tupeistă’ și spune că a comis ‘o crimă cu premeditare împotriva economiei româneşti’.

‘În ziua aniversării Revoluţiei Române, în ziua preluării simbolice a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene de la Cancelarul Austriei, Sebastian Kurz, în seara practic a ultimei zile de lucru din acest an când puţini sunt aceia care pot să reacţioneze, tăntica incultă, analfabetă, dar din ce în ce mai tupeistă şi mai obraznică, comite o crimă cu premeditare împotriva economiei româneşti, şi aşa suferindă după loviturile anterioare încasate de la pleiada de nechemaţi rătăciţi pe la butoanele guvernului şi ministerelor, este mesajul postat de Orban pe contul său de Facebook.

Adresându-i-se cu apelativul ‘duduie’, Orban mai spune că ‘De astăzi nu vă mai acord nicio circumstanţă, duduie. Prostia afişată a fost doar o aparenţă. În realitate, astăzi am înţeles că nu sunteţi aşa de lipsită de inteligenţă cum aţi mimat foarte bine până acum. Dar mult, mult mai rea decât aţi vrut să păreţi până acum. Şi chiar dacă nu înţelegeţi chiar tot ce faceţi, ticăloşiile le înţelegeţi foarte bine. Şi le faceţi nu din frică, ci din convingere’.

Guvernul a adoptat în ședința de vineri mega-ordonanța de urgență care include mai multe măsuri fiscale contestate. „Taxa pe lăcomie” urmează să fie plătită de bănci în cazul în care ROBOR trece de 2%. Indicele ROBOR reprezintă media dobânzilor cu care băncile se împrumută între ele, iar în funcție de acesta se calculează dobânzile la creditele în lei.

Guvernul potejează românii de „lăcomia băncilor” și de facturi mari la energie și gaze sau le bagă tot lor mâna în buzunar? Noile taxe anunțate de autorități sunt, pe cât de viclene, pe atât de nocive pentru români, potrivit unei analize Libertatea.

Guvernul intenționează să aplice o „taxă pe lăcomie băncilor, care să varieze după ROBOR (în funcție de care se stabilesc ratele la credite). Mai mult, vrea și o taxă de 3% pe cifra de afaceri a companiilor energetice și una de 3% în sectorul telecom.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.