Lovitură pentru PSD. Procurorii ant-mafia intră decisiv în partid. Codrin Ștefănescu la DNA 1
Breaking News Justiție Politic Ultima Ora

Lovitură pentru PSD. Procurorii ant-mafia intră decisiv în partid. Codrin Ștefănescu la DNA

Nume grele din PSD se află printre protagoniștii unui dosar instrumentat de DIICOT și DGA, care vizează o serie de schimbări pe criterii politice la vârful unor instituții publice.

Potrivit PressAlert.ro, procurorii antimafia investighează maniera în care, după preluarea filialei PSD din Caraș-Severin de către deputatul Luminița Jivan, în 2018, s-au făcut presiuni pentru ca șefii unor instituții publice din județ să fie înlăturați din funcții, astfel încât să fie numiți în funcții oameni loiali. Aceleași presiuni ar fi vizat și DRDP Timișoara.

Se pare că, pentru aceste schimburi de oameni, s-ar fi folosit presiuni directe și amenințări, printre care și trimiteri de controale inopinate pentru descoperirea de nereguli, care să justifice înlocuirea din funcție.

Așadar, în acest dosar, Codrin Ștefănescu, deputatul PSD Luminița Jivan, senatorul PSD Ioan Chisăliță, fostul prefect Matei Lupu, dar și Georgică Severin, președintele director general a Societății Române de Radiodifuziune, fostul șef al ISJ Caraș-Severin Marius Cornici, precum și mai mulți primari din același județ.

Astfel, magistrații au descins, joi dimineață, la majoritatea serviciilor deconcentrate din județul Caraș-Severin, dar și la Ministerul Afacerilor Interne, IGPR, Ministerul Pădurilor sau Societatea Națională de Radiodifuziune.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.