AUR își lansează candidații pentru Parlamentul European
AUR își lansează candidații pentru Parlamentul European
Politic Ultima Ora

Lovitură grea pentru AUR! Liderul AUR a fost dat afară. FOTO

Uniunea Scriitorilor din România l-a dat afară pe Sorin Lavric, secretarul AUR, după ce presa a publicat fragmente jignitoare și discriminatorii din scrierile acestuia și s-a delimitat de afirmațiile lui Lavric.

Sorin Lavric, unul dintre liderii Alianței pentru Unirea Românilor, AUR, susține că romii sunt ”o plagă socială”, iar bărbații nu caută în femei ”deșteptăciunea, profunzimea sau luciditatea”, pentru că, în viziunea liderului AUR „o mie de femei erudite strânse laolaltă nu fac cât fascinația uneia singure din cele care au privilegiul nurilor” (extras din Decoct de femeie, o carte publicată de Lavric în 2019 la Editura Ideea Europeană).

Lovitură grea pentru AUR! Liderul AUR a fost dat afară. FOTO 3

În mai 2019, Scena9 a publicat o recenzie a cărții scrisă de criticul literar Mihai Iovănel, care a extras mai multe citate din scriitura lui Lavric, pe vremea când formațiunea politică AUR nu era cunoscută publicului:

„Sub unghi liric, rostul femeii e să fie muză, după ce a încetat să mai fie amantă”

„Cum n-am de gând să menajez vanitățile, e firesc să afirm că chinul gândirii abstracte e prerogativa cuvenită intelectului masculin”.

„Nu sunt un admirator al sexului frumos. Admirația cere recunoașterea ab initio a unei relații de superioritate: admiri pe cineva pe care îl bănuiești a fi deasupra ta, pe când femeia poate fi cel mult dorită, dar în nici un caz admirată”.

„Nici un bărbat nu caută în femeie deșteptăciunea, profunzimea sau luciditatea. Cine vrea filosofie, nu o va găsi în capul femeii, dar în schimb va găsi cufundarea în athanorul labios”

„Sunt trei împrejurări când priveliștea unei femei culminează în dezgust: când își face toaleta intimă, când își probează hainele în oglindă și când stă pe masa ginecologică”.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.