Update:Lovitură Dură pentru Principesa Margareta. Va fi dată afară 1
Politic Ultima Ora

Update:Lovitură Dură pentru Principesa Margareta. Va fi dată afară

Update:Lovitură dură pentru Principesa Margareta. Va fi dată afară

Principesa Margareta are la dispozitie 60 de zile pentru a elibera Palatul Elisabeta din București, reședința oficială a familiei regelui Mihai I de românia, oferit ca locuință permanentă acestuia în calitate de fost șef de stat.

În prezent, beneficiile Casei Regale a României proveneau din calitatea de fost conducător al statului român regelui Mihai.

Ele au fost oferite de statul român conform Legii 406/10.07/2001 (Legea privind acordarea unor drepturi persoanelor care au avut calitatea de fost șef al statului), care prevede la art 2:

Folosința gratuită a unei locuințe de protocol, cu destinația de reședință, care cuprinde și un spațiu cu destinația de cabinet de lucru, încadrat cu un post de consilier și un post de secretar

O indemnizație lunară în cuantum egal cu 75% din indemnizația acordată Președintelui României în exercițiu

Legea spune însă că : „Membrii de familie ai titularului beneficiază de dreptul de folosință gratuită,  numai pe durata vieții titularului și vor elibera locuința în termen de 60 de zile”.
Astfel, urmașii regelui ar trebui să părăsească Palatul Elisabeta până la începutul lunii februarie, asta dacă parlamentarii nu vor vota până atunci proiectul de lege care să confere Casei Regale statut de utilitate publică.

Surse parlamentare spun însă că PSD nu susține legea promovată de Călin Popescu Tăriceanu, care prevede ca statul român să ofere anual un ajutor de peste 20 de milioane de euro pentru întreținerea Casei Regale a României.

Update:

Potrivit unei declarații ce aparține Regelui Mihai I, dorința sa cu privire la Principesa Margareta sunt după cum urmează (textul este preluat din postarea doamnei Cristina Romanescu)

„Eu, Mihai I,
În virtutea autorității pe care o am ca Șef al Casei Regale a României,
Urmând datoria mea față de istorie și față de urmașii Familiei mele,
În deplină conformitate cu valorile și principiile Uniunii Europene, care Garantează fiecăruia dreptul de a-și exprima identitatea și idealurile,
Actionând în conformitate cu voința mea liberă,

FAC PUBLICE URMATOARELE DECIZII:

1) Fiica mea cea mare, Principesa Margareta, va fi succesorul meu dinastic și Șef al Casei Regale a României, după moartea mea. În cazul în care Națiunea română și Parlamentul României vor considera potrivită folosirea monarhiei ca forma de guvernământ, solicit Parlamentului să renunțe la aplicarea legii salice, care nu corespunde nici drepturilor din Europa de astăzi, nici valorilor societății românești. Pana când aceste lucruri se vor întâmpla, Principesa Margareta va ramane, dupa moartea mea, Șeful Casei Regale a României și Custode al Coroanei României.”

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.