Anunț de la Bruxelles
Anunț de la Bruxelles
Externe Politic Ultima Ora

Lovitură cruntă pentru omul care s-a opus aderării României la Schengen, în 2022. Premierul Karl Nehammer a pierdut alegerile

Premierul austriac, omul care s-a opus, aderării României la Schengen, primește o lovitură cruntă de la austrieci, după ce, s-a opus aderării României la Schengen.

Concret, partidul condus de premierul austriac, Karl Nehammer, a pierdut majoritatea în Parlamentul de la Viena, acesta fiind devansat de forțele ultra naționaliste, arată exit-poll din Austria.

Partidul Popular (ÖVP) al cancelarului austriac Karl Nehammer şi-a pierdut majoritatea absolută, din cauza unui scor bun al naţionaliştilor din cadrul Partidului Libertăţii (FPÖ) – care a obţinut cu un sfert mai multe voturi decât în alegerile anterioare – în alegeri regionale-cheie, duminică, în Austria Inferioară.

Partidul OVP este nevoit să încerce să formeze o coaliţie pentru a rămâne la putere, pentru prima oară în ultimii 20 de ani, ceea ce semnalează o scădere a susţinerii Guvernului lui Nehammer, relatează Bloomberg, conform news.ro.

Potrivit unui exit-poll difuzat de televiziunea publică ORF, FPÖ se clasează pe locul doi, cu 25.4% dintre voturile exprimate, iar Partidul Social Democrat (SPÖ) se clasează pe locul trei, cu 20.7% dintre voturile exprimate.

ÖVP a obţinut o victorie, cu 39.7% dintre voturile exprimate, cu zece puncte procentuale mai puţin decât în alegerile precedente.

Austria Inferioară, în care se află Viena, în estul ţării, este a doua cea mai populată regiune şi este considerată fieful ÖVP (centru-dreapta).

Înfrângerea este colosală, în contextul în care partidul cancelarului austriac (Partidul Popular Austriac) a deținut majoritatea absolută în land, mai bine de 20 de ani.

Lovitură pentru omul care s-a opus aderării României la Schengen
Lovitură pentru omul care s-a opus aderării României la Schengen

Austria Inferioară este landul cel mai mare din Austria ca suprafață și al doilea ca populație. Austria Inferioară este, de asemenea, foarte rurală.

Cele mai mari orașe sunt St. Pölten (56.000 de locuitori) și Wiener Neustadt (47.000 de locuitori). 70% dintre austriecii de acolo trăiesc în orașe cu mai puțin de 10.000 de locuitori.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.