Liviu Dragnea primeşte o lovitură dură: UDMR nu susţine suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis 1
În opinia senatorului UDMR, „este evident că deciziile CCR sunt obligatorii pentru toţi şi produc efecte faţă de toţi".
Politic Ultima Ora

Liviu Dragnea primeşte o lovitură dură: UDMR nu susţine suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis

UDMR nu vede vreun motiv serios de suspendare a preşedintelui Klaus Iohannis, a declarat la RFI senatorul Cseke Attila.

Raspunsul vine după ce liderul PSD, Liviu Dragnea, a anunţat că din punctul său de vedere suspendarea preşedintelui trebuie să fie o opţiune serioasă, luni urmând să fie luată o decizie în coaliţie în acest sens, scrie News.ro.

 „Nu cunoaştem oficial o asemenea intenţie din partea coaliţiei de guvernământ, dar noi am mai spus despre acest subiect că noi credem că nu se impune demararea procedurii de suspendare a preşedintelui României. Nu vedem astăzi acel motiv serios de încălcare gravă a Constituţiei, prevăzut ca şi criteriu pentru această procedură în Constituţia României”, a declarat Cseke Attila.

În opinia senatorului UDMR, „este evident că deciziile CCR sunt obligatorii pentru toţi şi produc efecte faţă de toţi”.

„Deci în speţa respectivă, domnul preşedinte Iohannis va trebui să ia o decizie, dar aici avem o problemă de lipsă de reglementare juridică, în sensul în care nu există un termen în care preşedintele republicii să aibă obligaţia de a face ceva legat de o decizie a CCR (…). Noi credem că există un termen rezonabil, care evident, nu e reglementat, dar un termen rezonabil, în care preşedintele Iohannis va trebui să ia o decizie (…). Vedeţi, aici încep interpretările juridice şi n-aş vrea eu să intru în corul acestor interpretatori juridici”, a precizat senatorul UDMR.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a declarat, joi, că a discutat cu preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, că din punctul său de vedere suspendarea din funcţie a preşedintelui Klaus Iohannis trebuie să fie o opţiune serioasă. Dragnea a spus că luni ar urma să se ia o decizie.

Liviu Dragnea l-a acuzat pe preşedintele ca ”îşi bate joc de Constituţie”.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.