Liderul Forța Dreptei, Ludovic Orban
Liderul Forța Dreptei, Ludovic Orban
Exclusiv Politic Ultima Ora

Liderul Forța Dreptei, Ludovic Orban, detonează NUCLEARA. „Este o GOLĂNIE” – Complexul Energetic Oltenia, în vizorul Austriei

Liderul partidului Forța Dreptei, fostul premier, Ludovic Orban, spune că, pe lângă resursele de petrol ale României, austriecii de la OMV, vor să mai pună mâna și pe alte resurse ale României.

Ludovic Orban, spune că este o afacere murdară, faptul că, austriecii de la OMV, vor să cumpere Complexul Energetic Oltenia, conform realitateaplus.

Despre acuzațiile făcute de un lider de sindicat din energie referitaore la faptul că austriecii ar fi interesați să pună mâna și pe Complexul Energetic Oltenia.

„Este o golănie. Noi am avut grijă de complex să-i dăm o perspectivă județului Gorj.

 

Existau resursele financiare pentru demararea planului de restructurare, nu înțeleg de ce le trebuie partener OMV.

 

Cine a încheiat această înțelegere trebuie să dea socoteală”, a spus fostul președinte al PNL.

Orban spune că este o golănie, interesul OMV, pentru Complexul Energetic Oltenia
Orban spune că este o golănie, interesul OMV, pentru Complexul Energetic Oltenia

„OMV să se apuce cu Romgaz să exploateze Neptun Deep. În momentul de față nu mai există niciun blocaj instituțional. Inclusiv finanțarea gazoductului care face legătura există.

Supoziția mea este că nu pornește exploatarea că nu s-au înțeles cu privire la operator. 50/50 Romgaz cu OMV. Este o investiție de 4 miliarde de euro. Nu s-au înțeles cine operează, că firma aceea va coordona toate operațiunile”, a mai spus Ludovic Orban.

Ludovic Orban, le cere celor de la OMV să se apuce cu Romgaz să exploateze Neptun Deep
Ludovic Orban, le cere celor de la OMV să se apuce cu Romgaz să exploateze Neptun Deep

Acuzații dure făcute de un lider de sindicat din energie. Austriecii ar fi interesați să pună mâna și pe Complexul Energetic Oltenia.

Liderul de sindicat Constantin Crețan susține că austriecii de la OMV urmăresc să pună mâna pe sute de hectare de teren în Gorj și pe rezervele de zgură și cenușă de la termocentrale.

”Interesul austriecilor este să pună mâna pe rezervele de zgură și cenușă de cărbune, din care, prin prelucrare, se extrag diferite metale de mare valoare. Și atunci ei devin proprietari de drept pe o avuție națională”, a spus Constantin Crețan.

Sindicalistul este atât de revoltat încât a anunțat că va ataca în instanță planul de restructurare a Complexului Energetic Oltenia. Documentul prevede construirea de parcuri fotovoltaice pe terenuri care ar trebui de fapt restituite proprietarilor, după exploatarea cărbunelui.

Grupul OMV ar dori de fapt, dincolo de terenul din Gorj, să pună mâna pe rezervele de zgură și cenușă de la termocentrale din care se pot extrage metale valoroase.

„Conducerea Complexului Energetic Oltenia, din punctul meu de vedere, va fi acuzată penal, iar cadastriștii care vor îndrăzni să înstrăineze aceste terenuri, pe ei îi paște până la urmă pușcăria.

Este normal să-l atacăm pentru faptul că nu poate Complexul Energetic Oltenia, în speță directoratul, pentru că a luat și o hotărâre în acest sens de a înstrăina terenurile către OMV Petrom. Să devină proprietari.

Complexul Energetic Oltenia a investit în refacerea terenurilor, a făcut plantări și împăduriri care au costat miliarde de lei și acum vii să pui fotovoltaicele și să pui proprietari austriecii pe 400 de hectare ale oamenilor din zonă care au fost strămutați”, a mai spus acesta.

Liderul de sindicat, Constantin Crețan, spune că austriecii de la OMV, vor să cumpere, CE Oltenia
Liderul de sindicat, Constantin Crețan, spune că austriecii de la OMV, vor să cumpere, CE Oltenia

Proiectul a fost anunțat chiar de către Ministerul Energiei. CE Oltenia a decis să își ia, prin selecție directă, fără licitație, drept partener pe OMV, companie al cărui acționar principal este statul austriac. Concret, Complexul Energetic Oltenia vine cu 410 milioane de euro și 680 de hectare, în timp ce aportul OMV este de 76 de milioane de euro.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.