Declarația săptămânii: Dacă aurul României încape pe mâinile PSD-lui, îl transformă în ghiuluri și inele
Orban a decis. Când va anunța lista miniștrilor din noul Guvern
Politic Ultima Ora

Liberalii convoacă Consiliul Național la jumătate lunii iulie

Liberalii se pregătesc să convoace la jumătatea lunii iulie ședința forumului suprem al partidului, Consiliul Național, pe fondul zvonurilor tot mai insistente că ar exista tensiuni între o parte din lideri (tabăra Cristian Bușoi, Marian Petrache, Iulian Dumitrescu) și președintele PNL.

Ludovic Orban a declarat că la ședința Biroului Permanent de luni va fi convocat Consiliul Național, cu trei documente pe ordinea de zi.

Consiliul Naţional al PNL ar urma se desfăşoare în intervalul 15-30 iulie.

Ludovic Orban va propune luni, în şedinţa Biroului Politic (BPN) al partidului, modificarea statului PNL, mai exact a articolului care vizează demiterea şefilor de filiale (art. 86).

În acest moment, un preşedinte de filială poate fi destituit cu votul a două treimi din membrii BPN, însă Orban vrea ca decizia să fie luată doar prin majoritate simplă, mult mai uşor de întrunit. Statutul PNL urmează să fie modificat de Consiliul Naţional al partidului, for care va fi conovat la mijlocul acestei luni. Oficial, Ludovic Orban va pune decapitarea unor lideri liberali pe seama blatului cu PSD.

Planul liderului PNL e gândit cu dedicaţie pentru Cristian Buşoi, preşedintele organizaţiei Bucureşti, şi Iulian Dumitrescu, liderul PNL Prahova, doi dintre liberalii care încearcă să-l dea jos pe Orban din fruntea partidului, dar şi pentru alţi şefi din teritoriu care au înţelegeri pe sub masă cu PSD şi ALDE.

Ludovic Orban a catalogat toate aceste informații ca fiind ”fake news” și a negat că ar exista tensiuni în interiorul PNL.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.