Legea colectării selective a intrat în vigoare de la 1 iulie. Ce fac Primăria Focșani și CUP Salubritate 11
Legea colectării selective a intrat în vigoare de la 1 iulie. Ce fac Primăria Focșani și CUP Salubritate
Ultima Ora Politic Social

Legea colectării selective a intrat în vigoare de la 1 iulie. Ce fac Primăria Focșani și CUP Salubritate

Legea colectării selective a intrat în vigoare de la 1 iulie. Ce fac Primăria Focșani și CUP Salubritate? Nu ridică gunoiul cu zilele!

Municipiul Focșani are o mare problemă în ceea ce privește colectarea gunoiului menajer, colectarea selectivă, reciclarea și transferul către rampa de gunoi. Cartierele orașului sunt pur și simplu sufocate de gunoi, pubelele fiind arhipline în fiecare zi. Oamenii reclamă, în plus, că ar fi zile în care operatorul local, CUP Salubritate, nu trece să ridice deșeurile, iar consecința este lesne de observat: ghenele dau pe afară, fiind răscolite de unii și alții.

Mai mult, cu toate că focșănenii plătesc o taxă de aproape 12 lei/persoană/lună, care include și o parte pentru chirie casete, în fața scărilor de bloc tronează pubele sparte, fără capace, murdare, care în mod normal ar trebui scoase din uz de…ieri!

Ce faceți, domnilor de la Primăria Focșani și CUP Salubritate? Pentru ce plătesc focșănenii taxa pe gunoi?

Recent, primarul Misăilă ne anunța că, în viitorul apropiat, vom duce gunoiul cu cartelă! Nu știm ce cărți SF răsfoiește primarul, dar îl atenționez, pe această cale, că până la cartelă te prinde de nas mirosul și mizeria!

În plus, de la 1 iulie 2019 a intrat în vigoare legea prin care suntem obligați să colectăm deșeurile separat, pe patru fracții: resturi menajere, hârtie, sticlă şi plastic. Ați văzut cumva în Focșani că s-au înmulțit pubelele pentru gunoi selectiv? NU! CUP Salubritate susține că ar fi în oraș 94 de astfel de amplasamente, număr pe care, personal, nu îl consider veridic.

Noua lege ne asigură că produsele pe care le aruncăm sunt reciclate și reutilizate, astfel încât gunoiul nu mai ajunge în depozite, în incineratoare sau în ape. Cu toate că noile reglementări au intrat în vigoare, Primăria Focșani și firma de salubritate încă nu s-au conformat pentru a oferi focșănenilor care au contract cu cei de la CUP Salubritate sau alt operator autorizat mijloacele necesare pentru colectarea selectivă.

Avem deja întârzieri nepermise într-un proiect de mediu, Vrancea Curată, și, în acest ritm, în Focșani nu se va face prea curând, colectare selectivă decât dacă populația va pune presiune pe administrația locală să intre în rândul țărilor europene.

Le recomand focșănenilor să înroșească liniile telefonice de la Garda de Mediu Vrancea: 0237/621.300 sau 0237/621.375 ori whatsapp-ul CUP Salubritate Focșani: 0785100.222 pentru sesizări în ceea ce privește neridicarea gunoiului menajer și necolectarea lui selectivă. Odată ce Garda de Mediu este sesizată, la rândul ei trebuie să ceară măsuri imediate către autoritățile locale”, a declarat într-un comunicat remis newsteam.ro deputatul PNL Ion Ștefan.

Legea colectării selective a intrat în vigoare de la 1 iulie. Ce fac Primăria Focșani și CUP Salubritate 12 Legea colectării selective a intrat în vigoare de la 1 iulie. Ce fac Primăria Focșani și CUP Salubritate 13 Legea colectării selective a intrat în vigoare de la 1 iulie. Ce fac Primăria Focșani și CUP Salubritate 14

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii