Klaus Iohannis se întâlnește cu Joe Biden în SUA! 5
Politic Ultima Ora

Klaus Iohannis se întâlnește cu Joe Biden în SUA!

Preşedintele Klaus Iohannis va participa, în perioada 21-23 septembrie, la cea de-a 76-a sesiune a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite, care se va desfăşura la New York. 

La adunarea ONU, și-a a nunțat prezența și președintele SUA, Joe Biden, care va avea un discurs.

„Preşedintele României, Klaus Iohannis, va conduce, în perioada 21-23 septembrie 2021, delegaţia României la segmentul la nivel înalt al celei de-a 76-a sesiuni a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), care va avea loc la New York, Statele Unite ale Americii.

La sesiunea din acest an a Adunării Generale a ONU, pentru prima dată de la începutul pandemiei de COVID-19, lucrările evenimentului se vor derula cu prezenţa fizică a şefilor de stat sau de guvern din statele membre ONU”, a transmis, joi, Administraţia Prezidenţială.

Tema celei de-a 76-a sesiuni a Adunării Generale este „Construirea rezilienţei prin speranţă vizând recuperarea după pandemia de COVID-19, reconstrucţia durabilă, răspunsul la nevoile planetei, respectarea drepturilor omului şi revitalizarea Organizaţiei Naţiunilor Unite”.

Segmentul de dezbateri generale la nivel înalt va debuta în 21 septembrie, fiind cel mai important eveniment internaţional anual de diplomaţie multilaterală.

Preşedintele României va susţine, marţi, 21 septembrie, intervenţia naţională în plenul Adunării Generale, în prima zi a segmentului la nivel înalt al dezbaterilor generale.

Klaus Iohannis va participa, de asemenea, la „Evenimentul Informal la Nivel Înalt privind Acţiunea Transformativă pentru Natură şi Oameni”, din 22 septembrie.

Totodată, el va lua parte, la invitaţia preşedintelui SUA, Joseph R. Biden Jr., în 22 septembrie, la Summitul Global pe tema coordonării răspunsului internaţional în contextul noului coronavirus (Global COVID-19 Summit: Ending the Pandemic and Building Back Better Health Security to Prepare for the Next), organizat de către acesta.

Astfel, Klaus Iohannis va transmite un mesaj prin care vor fi reliefate eforturile ţării noastre de combatere a pandemiei, precum şi susţinerea pentru construirea unei arhitecturi globale rezistente de securitate a sănătăţii, care să permită gestionarea adecvată a crizelor neprevăzute.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii