Klaus Iohannis, mesaj înaintea video-conferinței cu liderii europeni, pe tema pandemiei de Coronavirus! ”Ne aflăm într-un inevitabil val 2 al pandemiei” 5
Politic Ultima Ora

Klaus Iohannis, mesaj înaintea video-conferinței cu liderii europeni, pe tema pandemiei de Coronavirus! ”Ne aflăm într-un inevitabil val 2 al pandemiei”

Preşedintele Klaus Iohannis a susţint joi o declaraţie de presă înaintea videoconferinţei cu membrii Consiliului European pe tema măsurilor necesare pentru combaterea pandemiei.

”Vom avea periodic astfel de reuniuni pentru a analiza evoluția răspunsului UE la pandemie. Scopul este de a consolida cooperarea în interiorul UE.

Ne aflăm, din păcate, într-un veritabil val 2 al pandemiei.

La nivel european, efortul de a reduce curba infecțiilor trebuie să fie unul colectiv. Până nu vom fi cu toții în siguranță, nimeni nu va fi ferit de virus.

Solidaritatea este cuvântul de ordine. Schimbul de informații și bune practici între statele membre trebuie accelerat.

Este nevoie de măsuri urgente pentru a răspunde adecvat la noul val al pandemiei.

Odată ce va deveni disponibil,  vaccinul va fi furnizat către toate statele membre.

Este însă nevoie de creșterea finanțării disponibile pentru a permite sporirea surselor de aprovizionare cu vaccinul”, a spus Iohannis.

 

 

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii