Klaus Iohannis, mesaj cu ocazia Zilei Limbii Române
Klaus Iohannis, mesaj cu ocazia Zilei Limbii Române
Politic Ultima Ora

Klaus Iohannis își sărbătorește ziua numelui

Marți, 6 decembrie, Preşedintele Klaus Iohannis îşi sărbătoreşte ziua onomastică. La mulți ani! (Numele Klaus este o prescurtare a numelui Nikolaos.).

Iohannis a fost profesor de fizică și inspector școlar înainte de a deveni primar al municipiului Sibiu în anul 2000, funcție în care a fost reales în 2004, 2008 și 2012, de fiecare dată din partea Forumului Democrat al Germanilor din România. În 2007 Sibiul a fost Capitală Culturală Europeană, lui Iohannis fiindu-i atribuit meritul de fi modernizat infrastructura și pus în valoare potențialul economic și turistic al orașului.

În 2009, după căderea primului guvern Emil Boc, Iohannis a fost propus de către Partidul Național Liberal (PNL) și Partidul Social Democrat (PSD) pentru funcția de premier, însă președintele Traian Băsescu a refuzat să-l nominalizeze.

În 2013 Iohannis a devenit membru al PNL, dobândind funcția de prim-vicepreședinte, iar pe 28 iunie 2014 a devenit președintele partidului. În scurtul său mandat de președinte al partidului, a format o alianță cu Partidul Democrat Liberal (PDL) și a pus bazele unei viitoare fuziuni între cele două partide.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.