Klaus Iohannis întâlnire de maximă importanță pentru români
Politic

Klaus Iohannis întâlnire de maximă importanță pentru români

Klaus Iohannis întâlnire de maximă importanță pentru români

Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a primit marți, 12 decembrie a.c., la Palatul Cotroceni, o delegație a Băncii Mondiale, condusă de Vicepreședintele Regional pentru Europa şi Asia Centrală, domnul Cyril Muller.

Discuțiile purtate în cadrul întrevederii au vizat rezultatele preliminare ale Diagnosticului Sistematic de Țară pentru România, precum și modalitățile de consolidare a colaborării dintre România şi Banca Mondială în contextul viitorului Cadru de Parteneriat pentru perioada 2018-2023.

În cadrul discuțiilor, a fost evidențiată necesitatea deosebită a continuării reformelor structurale pentru a fi consolidate premisele unei dezvoltări economice sustenabile. În acest sens, infrastructura de transport trebuie considerată o prioritate absolută pe agenda investițiilor publice în infrastructură.

Agenda întâlnirii a inclus și tema educației, prilej cu care Preşedintele României a accentuat importanța sistemului educațional și nevoia de îmbunătățire a acestuia, inclusiv prin implementarea sistemului dual, pentru a răspunde mai bine nevoilor pieței muncii, dar mai ales pentru a răspunde exigențelor viitoare ale unei economii competitive și dinamice.

De asemenea, au fost abordate și evoluțiile economice recente din țara noastră, fiind subliniată necesitatea ca politicile fiscal-bugetare să fie unele responsabile, astfel încât cadrul fiscal-bugetar să ofere predictibilitate şi stabilitate mediului de afaceri, dar să şi poată face față unor potențiale riscuri.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.