Klaus Iohannis face praf PSD - ALDE în presa din Austria: Coaliția e determinată să slăbească lupta anticorupţie. De aici tensiunea din societate 1
Politic Justiție Social Ultima Ora

Klaus Iohannis face praf PSD – ALDE în presa din Austria: Coaliția e determinată să slăbească lupta anticorupţie. De aici tensiunea din societate

Președintele Klaus Iohannis a declarat într-un interviu acordat publicaţiei austriece Kurier că actuala majoritate parlamentară este determinată să slăbească lupta anticorupție. De aici și tensiunile dintre societate și scena politică.

„Sunt un adversar pentru oricine pune în pericol lupta împotriva corupţiei şi statul de drept din România, indiferent dacă sunt membri ai Guvernului sau nu. Este adevărat că actuala majoritate parlamentară, care susţine Guvernul PSD, este determinată să slăbească lupta împotriva corupţiei şi independenţa justiţiei. Eu susţin lupta anticorupţie. Din prima zi a mandatului meu, mi-am folosit puterea pe care mi-o dă Constituţia pentru a preveni intrarea în vigoare a unor legi care slăbesc sistemul juridiciar şi Codul Penal”, a declarat Iohannis, pentru Kurier.

Nu este prima oară când președintele Iohannis se declară un susținător al luptei împotriva corupției fiind dispus să meargă până la capăt, și taxează dur coaliția aflată la guvernare.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.