Klaus Iohannis are consultări cu partidele politice pentru desemnarea unui nou premier, după demiterea lui Florin Cîțu. Ce pun pe masă liderii politici 1
Politic Ultima Ora

Klaus Iohannis are consultări cu partidele politice pentru desemnarea unui nou premier, după demiterea lui Florin Cîțu. Ce pun pe masă liderii politici

Preşedintele Klaus Iohannis discută luni cu liderii partidelor parlamentare pentru desemnarea unui premier în vederea soluţionării crizei politice, la aproape o săptămână de la căderea Guvernului Cîţu.

Primii care intră la discuţiile cu preşedintele Iohannis sunt liberalii, de la ora 12:00. Aceștia s-au răzgândit și nu-l vor propune din nou pe Florin Cîțu așa cum intenționau inițial.

Mai mult,  cei de la PNL, spun că nu vor merge cu un nume la discuții.

Delegaţia PNL va fi fomată din Florin Cîţu şi din cei patru prim-vicepreşedinţi – Rareş Bogdan, Gheorghe Flutur, Iulian Dumitrescu şi Lucian Bode.

Social-democraţii sunt susţinătorii variantei alegerilor anticipate, pe care le consideră posibile. PSD nu va merge luni la consultările de la Cotroceni, cu o propunere de prim-ministru, social-democratul considerând că preşedintele Klaus Iohannis trebuie să fie cel care „să-şi refacă guvernarea”.

USR  are luni dimineaţă o şedinţă a biroului politic, după care preşedintele partidului Dacian Cioloş este aşteptat să anunţe mandatul cu care cei din USR vor merge la consultările de la Cotroceni.

Cioloș spune că USR este gata să=și asume guvernarea, el urmând a fi propunerea de premier a USR.

AUR susţine varianta unui guvern de specialişti şi spune că va veni inclusiv cu propuneri în acest sens.

UDMR ar prefera refacerea coaliţiei PNL-USR-UDMR şi cu sprijinul minorităţilor.

Ultimele discuţii, preşedintele le va avea la ora 17:00, cu reprezentanţii minorităţilor naţionale.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.