Deputatul ”mitralieră” s-a trezit cu plângere penală din parte celor pe care vrea să îi ”calce în picioare”!
Justiție Politic Social Ultima Ora

Jandarmii nu aveau ce căuta cu muniție de război la miting. Lovirea oamenilor pașnici cu bastoanele în cap este tentativă de omor

Fostul ministru de Externe, Cristian Diaconescu, a făcut dumincă seara câteva afirmții șocante. În primul rând, a spus că pistolul pe care huliganii i l-au luat jandarmeriței bătute vineri seara avea gloanțe de război! Jandarmi cu gloanțe de război la o manifestație publică? A înviat Ceaușescu? Suntem în decembrie 1989?

Jandarmii nu aveau ce căuta cu muniție de război la miting. Lovirea oamenilor pașnici cu bastoanele în cap este tentativă de omor

De ce auveau jandarmii arme cu muniție de război? Cristian Diaconescu a spus că rostul acestor arme – și a faptului că jandarmii au venit echipați de luptă -, era să păzească instituțiile statului de o ”lovitură de stat”. Asta înseamnă că puterea știa ce urmează să se întâmple, adică ”lovitura de stat”. În acest context, a mai spus fostul minsitru de externe, autoritățile trebuie să explice acum cine a vrut să dea această lovitură de stat.

Plecând de la afirmațiile lui Cristian Diaconescu, am formulta un set de întrebări pe care l-am trimis la Jandarmeria Română pentru a limpezi câteva probleme.

Iată întrebările:

 1. De ce aveau jandarmii cu muniție de război în fața mulțimii din Piața Victoriei?
 2. De ce nu au fost informați protestatarii că jandarmii au venit cu muniție de război?
 3. De ce au intrat jandarmii cu pistoale încărcate cu muniție de război în rândurile protestatarilor – cazul jandarmeriței?
 4. De ce nu au intervenit colegii jandarmeriței agresate pentru a o salva, în măsura în care se aflau la 20 de metri distanță.
 5. De ce au fost hăituiți protestatarii pe străzile lăturalnice?
 6. De ce au fost loviți protestatarii, care aveau mânile ridicate, în cap cu bastoanele, în măsura în care aceasta este tentative de omor? Jandamii nu au voie să lovească decât pentru a se apăra!
 7. Care este regimul purtării și utilizării muniției de război la evenimente publice în cazul Jandarmeriei?

Jandarmii nu aveau ce căuta cu muniție de război la miting. Lovirea oamenilor pașnici cu bastoanele în cap este tentativă de omor

În așteptarea răspunsurilor, am reușit să aflăm de la surse din cadrul Jandarmeriei care a fost situația de fapt. Iată datele, punct cu punct:

 1. Jandarmii nu umblă de obicei cu arme cu muniție de război. Mai mult, puțini dintre ei poartă arme de foc. În cazul evenimentelor de vineri, jandarmii, cei care aveau acces la așa ceva, au venit cu muniței de război. Motivul, spune Cristian Diaconescu, fost ministru de externe, a fost că actuala puterea a avut informații cum că ar urma o lovitură de stat pe fondul mitingului anunțat de diaspora. Nu se știe cum va explica guvernul Dăncilă acest lucru partenerilor din NATO, a mai spus Cristian Diaconescu.
 2. A fost evident că oficialitățile au tratat cu dispreț participanții la miting, acesta a și fost motivul pentru care nu au avertizat din timp ce urmează să se întâmple – adică bătaie și gaze.
 3. Jandarmul dotat cu armă de foc nu are ce căuta în mulțime, niciodată! A fost gafă, în cazul jdarmeriței? Sau premeditare?
 4. Jandarmerița agresată a fost dusă cu bună știință de colegii ei în mijlocul huliganilor și lăsată acolo. După ce a fost scoasă, ea a fost filmată, întâmplător, în mijlocul colegilor, dojenindu-i: unde m-ați dus? Semn clar că totul a fost o făcătură în care fata a fost târâtă fără să știe. Adică, acolo a fost o bătaie cam… regizată!
 5. Oamenii au fost hăituiți pentru ca să le treacă cheful de mitinguri împotriva puterii. Pur și simplu. A fost un plan – prost, s-a dovedit, oamenii continuă să protesteze în stradă -, dinainte stabilit.
 6. Jandarmi nu au voie să lovească decât în legitimă apărare. În cazul de vineri, au fost lovite persoane nonviolente, care aveau mâiile ridicate, cu bastoanele în cap. Cu predilecție în cap, ca și când se urmărea omorârea lor, sau cel puțin producerea de sechele! Juridic, în aceste cazuri, filmate, este vorba despre tentativă de omor!
 7. Purtarea și utilizarea obiectelor specifice din dotare se face etapizat, în funcție de gravitatea situației. Nu oricum…

Așteptăm cu interes poziția Jandarmeriei în legătură cu întrebările mai sus prezentate.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii