Ministerul Dezvoltării, reorganizat din temelii! Ștefan: „Aproape toți vor da concurs!“ 3
Politic #coronavirus Ultima Ora

Ministerul Dezvoltării, reorganizat din temelii! Ștefan: „Aproape toți vor da concurs!“

Hotărâre de Guvern privind organizarea și funcționarea Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației a fost publicată în Monitorul Oficial în data de 12 mai 2020, iar ministrul Ion Ștefan a anunțat că noua organigramă va cuprinde doar 765 de posturi, față de 1.020 în prezent. 

„Intrăm în linie dreaptă în reorganizarea ministerului. Vom reorganiza din temelii instituția. Aproape toți angajații ministerului vor fi nevoiți să participe la concurs. Posturile din minister vor fi scoase la concurs. Au fost 1.020 de posturi în minister, vor rămâne 765. Asta nu înseamnă că vor rămâne 765 de angajați în minister. Putem să ne oprim și mai jos. Îmi doresc un concurs deschis, să poată participa și opinia publică. Dorim să transmitem în direct aceste concursuri, să deblocăm pentru totdeauna această idee că Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației este controlat de oameni aduși de unul și de altul. Acești angajați, dar și ceilalți care vor participa la concurs, vor avea ocazia să-și etaleze priceperea într-un concurs public. Cu certitudine vă spun că acest minister a fost politizat 100%. Nu există nici cel mai mic semn de întrebare. Chiar cei care spun că au rămas de pe vremea lui X sau lui Y, între timp s-au decolorat sau s-au vopsit și nu știm exact de unde și cum au mai apărut“, a declarat ministrul Ion Ștefan la B1 TV.

Ministerul Dezvoltării, reorganizat din temelii! Ștefan: „Aproape toți vor da concurs!“ 4

Noua organigramă a ministerului prevede faptul ca ministrul Ion Ștefan să fie asistat de șase secretari de stat și un subsecretar de stat (față de patru subsecretari de stat în prezent), iar numeroase posturi de conducere, îndeosebi cele de director general și director, vor fi desființate.

Menționăm și faptul că Institutul Național de Administrație, desființat, va fi preluat de către Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației în urma apariției acestei hotărâri în Monitorul Oficial și reorganizat sub forma unei direcții.

255 de posturi vor dispărea din organigrama Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.