ciolacu îl amenință pe iohannis
ciolacu îl amenință pe iohannis
Breaking News Politic Ultima Ora

Iohannis dă Decisiva PSD și ALDE. Ciolacu și Tăriceanu sunt terminați

Preşedintele Klaus Iohannis le-a dat asigurări liderilor PNL, la şedinţa informală de miercuri, că se va ajunge la alegeri anticipate, susţin surse din conducerea PNL pentru Adevărul.

Acesta a susţinut că Guvernul Orban 2 trebuie respins de Parlament până pe 15 martie. Totuşi, Iohannis i-a reproşat premierului Orban ordonanţa de urgenţă privind alegerile anticipate, respinsă deja de PSD în Senat.

În discuţia purtată la Vila Lac, preşedintele Klaus Iohannis le-a transmis liderilor PNL că, în ciuda opoziţiei PSD, se va ajunge la alegeri anticipate. Miercuri, CEX-ul PSD a decis boicotarea şedinţei de luni pentru învestirea (respingerea) Guvernului Orban 2, pe motiv că aşteaptă mai întâi verdictul CCR. Fără senatorii şi deputaţii PSD, liberalii nu pot întruni cvorumul de şedinţă, deci votul va fi amânat.

Tot social-democraţii vor stabili data şedinţei următoare.  Totuşi, Klaus Iohannis i-a reproşat premierului Orban că a introdus în ordonanţa de urgenţă prevederea potrivit căreia, la alegerile parlamentare anticipate, se va putea vota la orice secţie de vot, indiferent de domiciliu. ”Iohannis a spus că acest articol a iritat PSD”, susţin surse participante la şedinţă pentru Adevărul.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.