Ciprian Vasile Vlad, rănit pe10 august: NU NE OPRIM. Vrem să plece hoții
Politic Ultima Ora

Intervenţie în forţă a jandarmilor împotriva unioniştilor de la Chişinău. Un deputat român a fost agresat: „Plahotniuc și Dodon s-au speriat de Marșul Centenar”

Scene reprobabile la Chişinău cu ocazia Marşului Centenarului! Forţele de ordine au intervenit în forţă împotriva unioniştilor care voiau să ajungă cu trei autocare în Piaţa Marii Adunări Naționale pentru a participa la manifestaţia în care se cerea unirea României cu Republica Moldova.

După ce autocarele unioniştilor au fost blocate, aceştia au vrut să discute cu jandarmii pentru a clarifica situaţia, dar în schimb au fost agresaţi de către aceştia.

Printre cei care au fost bruscaţi se află şi deputatul PMP Constantin Codreanu.

„Am fost luat pe sus, bruscat, cred că se vede după hainele mele. Este un abuz. Solicit asistență de la Ambasada Româninieu de la Chișinău, de la MAE de la București. Este un abuz fără precedent. Plahotniuc și Dodon s-au speriat de Marșul Centenar. Au blocat două autocare și nu le-au permis să ajungă în PMAN, le-au scos în afara Chișinăului. Vă rog să ne ajutați”, a declarat deputatul în Parlamentul României, Constantin Codreanu, într-un live.

Deputatul PMP a cerut şi ca România să sisteze ajutorul acordat Republicii Moldova drept răspuns la felul în care acţionează autorităţile de la Chişinău.

„Am fost ridicați reprezentanții forțelor de ordine care nu au dorit să se legitimeze. Am depus plângeri pentru că vrem să urmăm calea legală, deși avem mari dubii despre faptul cum lucrează justiția în R. Moldova. Din acest moment orice ajutor financiar din România pentru R. Moldova trebuie sistat. Astăzi în Republica Moldova a murit democrația”, a declarat Codreanu din PMAN, conform unimedia.info.

În replică, poliţia din Republica Moldova susţine că atunci când liderul Unirea ODIP,  Vlad Belețchi, a solicitat ca participanții la eveniment să se deplaseze în marș spre bariera Sculeni spre autocare, dânsul nu a respectat mai multe articole privind întrunirile. De asemenea, forțele de ordine au menționat că la poliție la numărul 112 au fost solicitări precum că în autobuze se află obiecte interzise și substanțe explozive.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.