Europarlamentarul PSD, Maria Grapini, dă din nou dovadî că nu știe limba română
Europarlamentarul PSD, Maria Grapini, dă din nou dovadî că nu știe limba română
Ultima Ora Politic

Incredibil! Maria Grapini o amenință pe Ursula von Der Leyen: Va avea o mare problemă dacă îl ascultă pe Iohannis!

Europarlamentarul PSD Maria Grapini a reacționat după declarațiile președintelui Klaus Iohannis privind nominalizarea comisarului european de către Guvernul Dăncilă, scrie dcnews.ro. 

Incredibil! Maria Grapini o amenință pe Ursula von Der Leyen: Va avea o mare problemă dacă îl ascultă pe Iohannis! 1

Klaus Iohannis a spus că se va opune ferm ca o nouă propunere de comisar european să vină din partea Guvernului Dăncilă, motivând că un Guvern demis nu poate să facă o propunere în numele României pentru următorul mandat al Comisiei Europene. Europarlamentarul Maria Grapini a declarat, pentru DC News, că președintele Iohannis dezinformează.

‘Domnul președinte Iohannis dezinformează. Doamna Ursula von Der Leyen, ca președinte al Comisiei Europene care a fost votată, va avea o mare problemă. La Strasbourg îi vom zice acesteia să explice în baza cărui regulament nu nominalizează comisarul pentru transport din partea României după ce a fost respinsă Rovana Plumb, având o nouă nominalizare din partea Guvernului?!

Poate va dura până în luna ianuarie formarea unui nou Guvern. Este absurd și va trebui să explice în baza cărui regulament face acest lucru. Este o premieră, nu s-a întâmplat niciodată să aștepte două luni pentru a se forma un nou Guvern. Guvernul în exercițiu, care este în conformitate cu legea și Constituția României, funcționează până la numirea unui nou Guvern. Prin urmare, ca de fiecare dată, domnul Iohannis dezinformează’, a spus Maria Grapini.

Incredibil! Maria Grapini o amenință pe Ursula von Der Leyen: Va avea o mare problemă dacă îl ascultă pe Iohannis! 2

‘Este clar că decizia doamnei Ursula de prelungire a numirii comisarului vine fix de la lobby-ul făcut de președintele Iohannis și de PNL, care își dorește să facă nominalizarea pentru postul de comisar. Foarte bine!

Când vor fi aleși, vor avea majoritate în Parlament, vor da o nominalizare de comisar peste 5 ani, dacă pot să facă acest lucru. Dar acum este o mare problemă pentru că toată Comisia nu poate fi votată. S-a mai dat un termen până la 1 decembrie. Sunt convinsă că până la această dată trebuie nominalizat un alt comisar pentru că sunt proceduri de trecere, comisii de audiere, votul în plen etc. Practic nu este timpul necesar pentru a se aștepta numirea comisarului de către noul Guvern care nu știm când va fi pus în funcție.

Din punctul meu de vedere, domnul președinte Iohannis, din nou, încalcă legile și Constituția. Dânsul nu are atribuții de nominalizare a comisarului. Precizez faptul că ceea s-a întâmplat până acum cu nominalizarea a două propuneri de către Guvernul Dăncilă este perfect pe regulament, dar și din punct de vedere constituțional’. a concluzionat europarlamentarul PSD, Maria Grapini, pentru DC News.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.