Alertă. Carmen Dan elimină tablete de la secțiile de vot. Se pregătește furtul alegerilor prezidențiale
Alertă. Carmen Dan elimină tablete de la secțiile de vot. Se pregătește furtul alegerilor prezidențiale
Ultima Ora Breaking News Europarlamentare 2019 Politic Social

Incredibil. Carmen Dan îi sfidează pe românii din Diaspora. Ce zice despre umilința suferită pe 26 mai la alegeri

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a fost audiată, marți, în Comisia de anchetă pentru presupuse fraude la alegerile europarlamentare din 26 mai.

Carmen Dan a declarat în fața comisiei că nu Ministerul de Interne stabilește numărul secțiilor de votare, al buletinelor de vot, al ștampilelor sau al cabinelor de vot.

„Utilizarea tabletelor, instruirea celor care utilizează aceste tablete este în sarcina STS. (…) MAI asigură paza secţiilor de votare, asigură ordinea publica în exteriorul secţiilor, cercetează sesizările privind posibilele încălcări ale legislaţiei electorale. În urma verificării sesizărilor primite și activităților desfășurate de către structurile MAI au fost constituite 217 dosare penale dintre care 128 de dosare privind posibile fraude la vot, astfel 65 de dosare privind fapta de a vota fără drept, 56 dosare privind fapta de a vota de două sau mai multe ori, 4 dosare privind fapta de a vota prin introducerea în urnă a mai multor buletine de vot, trei dosare privind utilizarea unei cărți de alegător sau a unui act de identitate nul ori fals, sau a unui buletin de vot fals. Alte 89 de dosare privesc infracțiuni circumscrise în textul electoral cum ar fi împiedicarea prin orice mijloc a liberului exercițiu al dreptului de a alege sau de a fi ales, vorbim de 25 de dosare, coruperea alegătorilor 15 dosare, violarea confidențialității votului 5 dosare”, a spus Carmen Dan.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.