Holban, atac dur: „Orbane, demisia!“ 1
Politic #coronavirus Ultima Ora

Holban, atac dur: „Orbane, demisia!“

Cele trei zile dintre încetarea stării de urgență și intrarea în starea de alertă au generat numeroase cazuri de haos, incertitudine și pericol la adresa sănătății publice.

Realmente s-au înregistrat o serie de evenimente cu un grad ridicat de risc de îmbolnăvire a populației, iar unicii responsabili pentru acestea au fost, fără îndoială, guvernanții.

Încă de la încetarea stării de urgență, vămile din vestul țării, în special punctul de trecere a frontierei Nădlac, au devenit scenele unor situații absolut incredibile pentru o țară democratică și europeană, așa cum ne pretindem a fi. Aglomerația infernală de la Vama Nădlac, care a persistat trei zile, cu oameni care au stat la cozi mai bine de 24 de ore pentru a intra în țară, înghesuiți și fără a respecta nicio măsură de precauție împotriva coronavirusului, a arătat din nou incapacitatea guvernului de a lua măsuri de strictă normalitate pentru oameni.

Circumstanțele care au generat această stare de fapt, scăpată ore în șir de sub control, cu mii de oameni revoltați, fără niciun fel de distanțare socială, sunt consecințele incapacității liberalilor de a administra așa cum trebuie România și criza sanitară în care ne aflăm de trei luni.

Președintele-premier Iohannis a anunțat încă din 22 aprilie că în 15 mai se va încheia starea de urgență! 22 aprilie, repet! De atunci și până în 15 mai, „guvernul său” a avut la dispoziție 24 de zile pentru a elabora toate documentele necesare trecerii de la starea de urgență la starea de alertă, astfel încât lucrurile să fie limpezi pentru toată lumea, iar actele normative să fie prelucrate în timp util din punct de vedere legislativ.

Realitatea ne-a demonstrat însă că în cele 24 de zile guvernul pur și simplu nu și-a făcut treaba, cu alte cuvinte nu a lucrat, nu a existat! Absolut incredibil și de neimaginat pentru un guvern responsabil de soarta oamenilor loviți de pandemie! Această bătaie de joc cinică și josnică a determinat și incidentele rușinoase petrecute în vama Nădlac de vineri încoace, cu zeci de mii de români obligați să suporte zeci de ore de umilințe pentru a intra în țară, fapt ce a generat un pericol epidemiologic maxim.

Întâmplările reprobabile și iresponsabile din vămi își vor produce efectele într-o săptămână-două, așa cum atrag atenția specialiștii, care avertizează asupra unei noi avalanșe de îmbolnăviri, prin ajungerea în România a zeci de mii de oameni din străinătate. Aceștia urmează să fie izolați la domiciliu, după ce carantinarea nu mai este obligatorie în noua stare de alertă.

Ceea ce mi se pare la fel de intolerabil ca și infernul din vămi este reacția premierului Orban, la întrebările jurnaliștilor pe acest subiect, catalogate ca fiind deranjante!

Domnule prim-ministru de decor, cum vă permiteți să spuneți că întrebările presei sunt deranjante? Vă deranjează? În slujba cui sunteți dumneavoastră în funcția nemeritată de șef al Guvernului României? Ce interese serviți dacă vă deranjează întrebări adevărate despre situații adevărate? Nu cumva vă deranjează și că sunteți prim-ministru? Ați umilit o țară întreagă și acum sunteți „deranjat”???

Doar o vorbă vă mai spun: demisia!

Deputat PSD Dâmbovița

GEORGETA-CARMEN HOLBAN

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.