Guvernul Dăncilă a dat Ordonanța. Uber și Taxify loviți din plin
Guvernul se laudă cu reglementarea Uber, Bolt şi Clever. ”Opoziția vrea doar „frumoase victorii” în Parlament”
Ultima Ora Politic

Guvernul se laudă cu reglementarea Uber, Bolt şi Clever. ”Opoziția vrea doar „frumoase victorii” în Parlament”

Deputatul Aida-Cristina Căruceru (Grupul parlamentar al PSD), secretar al Comisiei juridice, de disciplină și imunități și vicepreședinte al Comisiei pentru egalitatea de șanse pentru femei și bărbați: „Unul dintre cele mai fierbinți subiecte de pe agenda reală a cetățeanului, în ultima perioadă, a fost acela legat de reglementarea platformelor digitale și cele pentru transport alternativ, mai exact acele platforme folosite de sute de mii de români în viața de zi cu zi. Guvernul condus de premierul Viorica Dăncilă a anunțat, în cursul zilei de marți, 25 iunie, că va adopta în ședința de Cabinet, din aceeași zi, un act normativ referitor la reglementarea serviciilor alternative pentru transport de persoane, prin intermediul unor aplicații digitale, mai precis, serviciile cunoscute românilor drept Uber, Bolt, respectiv Clever.”

Deputatul PSD Aida-Cristina Căruceru consideră că: ” Cea mai importantă victorie a actului normativ, anunțat de către doamna Viorica Dăncilă, este aceea că reglementează activitatea acestor platforme digitale pe o perioadă de 3 ani de zile. Ceea ce înseamnă vești bune atât pentru utilizatorii Uber, Bolt sau Clever, dar și pentru cei care folosesc această platformă pentru a-și completa veniturile lunare. În plus, o veste bună suplimentară, pentru cei care conduc mașini înregistrate pe aceste platforme, este prevederea ca mașinile să nu fie mai vechi de 15 ani, spre deosebire de 5 ani cât era prevăzut anterior. Adică mai mulți români pot acum să se înscrie în aceste platforme pentru a încerca să câștige un ban în plus. Astfel, Guvernul nu doar că a rezolvat o problemă socială majoră, care încurajează concurența, ci a oferit și servicii de bună calitate pentru cetățeni.”

Cu scopul de a pune lucrurile în perspectivă, deputatul PSD susține că: „Dacă toate acestea sunt veștile bune, veștile rele vin din Parlament, unde Opoziția nu este interesată să rezolve problema românilor, ci este interesată să câștige puncte politice, tot pe marginea acestui subiect. Pe scurt, în timp ce Guvernul adopta actul normativ despre care am vorbit mai devreme, în Camera Deputaților, PNL și USR se întreceau, într-un concurs de popularitate în comisiile de specialitate, pentru a adopta aceleași reglementări ca și cele propuse de Guvern. Ba, mai mult, reprezentanții Opoziției au somat chiar Guvernul să nu adopte Ordonanța de Urgență, care ar rezolva problema, pentru ca modificările lor să intre în plen și să poată să se laude în fața românilor că au rezolvat o problemă stringentă. Iată care sunt cuvintele pe care le-a folosit deputatul liberal Lucian Bode, făcând referire la legea aflată în dezbatere parlamentară: “[…]o frumoasă victorie a Opoziției”. Iar aceste cuvinte vin, culmea, de la partidul care acuză PSD că nu se preocupă de agenda cetățeanului, ci doar de aspecte legate de imagine. Dovadă mai clară de ipocrizie nici nu cred că există, iar PNL cred că trebuie să-și ceară scuze pentru această abordare.”

În concluzie, deputatul ridică următoarele întrebări: „Cum rămâne, stimați colegi de la Opoziție? Suntem interesați de a rezolva problemele românilor sau suntem interesați să obținem “frumoase victorii ale Opoziției”?”, a declarat într un comunicat remis newsteam.ro deputatul PSD Aida Cristina Căruceru.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.