Halucinant: Teodorovici, atac dur la Viorica Dăncilă
Semnalele de alarmă asupra iresponsabilității fiscale și economice a guvernării. PSD guvernează pe datorie
Ultima Ora Politic

Guvernul blochează premeditat lucrările de infrastructură pentru a salva bugetul pe anul 2019

Deputatul PNL Nicolae Giugea îl acuză pe ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, de faptul că rupe majoritatea contractelor pentru infrastructură, cu scopul premeditat de a nu mai face plăți de la buget în anul 2019, pentru lucrările executate:

”Răzvan Cuc vrea să-i demonstreze Vioricăi Dăncilă că el este eroul bugetului de anul acesta și că, prin deciziile sale, bugetul pentru 2019 va fi salvat. În fapt, el va rămâne în memoria publică drept groparul infrastructurii din România. Ca să înțelegem mai bine ceea ce face Cuc, trebuie să ne amintim că în primele 7 luni ale acestui an, deficitul bugetar, adică banii pe care Guvernul nu îi are, dar îi împrumută, a trecut de 18 miliarde, fiind mai mare cu 6 miliarde față de anul 2018 și cu 13 miliarde mai mare decât în anul 2017! Deciziile proaste ale Guvernului ne-au adus în această criză bugetară iminentă. Deși au majorat taxele și impozitele sau au introdus altele noi prin Ordonanța lăcomiei, banii la buget sunt mai puțini, nu mai mulți. Deși au întârziat cu 8 luni majorarea pensiilor din sistemul public, banii lipsă de la bugetul de pensii au ajuns la 1 miliard. Deși în spitale dotările sunt tot alea din anii 90, medicamentele și aparatura lipsesc, spitale noi nu se construiesc, banii lipsă de la fondul de sănătate au ajuns la 2 miliarde în jumătate de an!

În acest context, degeaba așteaptă românii autostrăzi și căi ferate, poduri, spitale și școli moderne, pentru că investiții nu se fac nicăieri în România, pentru a se face economii la buget. Ca să acopere cheltuielile curente, Guvernul Dăncilă taie cu hărnicie și din banii puțini alocați investițiilor publice.

Ceea ce mi se pare extrem de grav este că ministrul Răzvan Cuc se plimbă prin toată țara, cu alaiul de televiziuni după el și rupe toate contractele aflate în execuție, sub pretextul că nu și-ar face constructorii treaba! Abia acum a aflat că în România se construiește puțin și prost? Abia în al doilea mandat de ministru al transporturilor?

Ceea ce știm cu certitudine este faptul că mai multe contracte pentru centuri ocolitoare, pentru tronsoane de autostradă sau pentru drumuri expres au fost rupte în fața televiziunilor, nu pentru motive serioase, ci cu scopul ca pentru acele contracte Guvernul să nu fie nevoit să facă plăți în anul 2019! Da, asta face Răzvan Cuc atunci când se plimbă prin țară.

Poate și mai grav este faptul că din cauza incompetenței lui Cuc și a Guvernului Dăncilă în ansamblu, România riscă să piardă miliarde de euro din fondurile europene, pentru care nici măcar nu s-au depus proiecte concrete! Pe drumul expres Craiova-Pitești, care ar fi putut să fie finanțat din banii gratuiți de la Uniunea Europeană, au dispărut și cele câteva borduri aruncate în dispreț la vizita lui Liviu Dragnea și a Olguței Vasilescu. În tot acest timp, românii pierd ore în șir în traficul aglomerat sau, mai rău, mor cu zile pe cele mai periculoase șosele din Europa”, a declarat într-un comunicta remis newsteam.ro deputatul PNL Nicolae Giugea

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.