Guvernul a decis! Adio vacanțe gratis pentru bugetari! Studenții și pensionarii loviți din plin! 1
Politic Ultima Ora

Guvernul a decis! Adio vacanțe gratis pentru bugetari! Studenții și pensionarii loviți din plin!

Guvernul a decis joi seară adoptarea unei Ordonanțe de Urgență prin care elimină o serie de beneficii ori sporuri acordate unor categorii sociale sau profesionale.

Cât privește valoarea punctului de pensie, ea va fi neschimbată în acest an.

În anul 2021, autoritățile și instituțiile publice nu acordă vouchere de vacanță. Personalul militar, polițiștii, funcționarii publici cu statut special din sistemul administrației penitenciare și personalul civil din instituțiile publice de apărare, ordine publică și securitate națională pot însă deconta serviciile turistice prestate de orice structură de primire turistică aflată pe teritoriul României, în limita a 1.450 de lei pentru un salariat.

Fără sporuri pentru funcționari și gratuități de transport pentru studenți

Actul normativ mai stabilește abrogarea prevederilor legale prin care a fost instituit sporul de 30% la salariul de bază pentru personalul instituţiilor prefectului implicat în activităţi de prevenire şi combatere a efectelor pandemiei de COVID-19, cu excepţia prefectului şi subprefectului.

Studenţii în vârstă de până la 26 de ani beneficiază de tarif redus cu 50% pe mijloacele de transport local în comun, cu metroul, precum și pentru transportul intern auto, transport intern feroviar la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a şi transport intern naval. Articolul de lege care acorda gratuitate la transport intern feroviar la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a va fi abrogat.

Mai mult, pensiile nu vor crește în acest an a decis Guvernul.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.