Câștig pentru România în Parlamentul European. Veste mare pentru agricultori
Un român, mort în Italia pe câmpul unde culegea roșii
Politic

Guvernul a lansat mai multe programe de finanțare pentru agricultorii români. Ce spune un deputat PSD

” De doi ani Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale este coordonat de către un ministru desemnat din partea Partidului Social Democrat. Munca, dedicația, deschiderea față de cetățeni, repectarea programului de guvernare, dar și priceperea echipei manageriale continuă să dea rezultate foarte bune. În toată această perioadă agricultura și dezvoltarea rurală au atras cele mai multe fonduri europene, fiind sectorul cu cea mai bună rată de absorbție la nivel național.

Cu excepția pestei porcine, care a lovit România în mod neprevăzut și a produs pagube serioase în sectorul zootehnic, ținută și ea sub un control strict de către autoritățile abilitate să facă acest lucru, celelalte domenii agricole au înregistrat rezultate deosebite.

Recolta istorică la producția de cereale obținută în 2017 și în 2018 – 30 milioane de tone în ultimul an – care ne plasează pe locul 3 în Uniunea Europeană, creșterea producției de tomate românești, majorarea producției de struguri de masă cu 74% în 2018 față de 2017, plus alte rezultate remarcabile, se datorează măririi suprafețelor irigate, instituirii unor programe de sprijin dedicate pentru fiecare sector agricol, acordării subvențiilor la timp, scutirii de taxe pentru agricultorii care se asociază.

În urma modificărilor aduse Codului fiscal în ultimii ani, corelate cu schimbările de la începutul acestui an, toate cooperativele agricole nou înființate și cele care nu depășesc venituri de 3 milioane de euro sunt scutite de impozite timp de cinci ani. O măsură prin care urmărim crearea unei fiscalități cât mai avantajoase pentru a stimula toți fermierii români să constituie colective agricole și să se impună pe piața locală și regională.

În acest an, fermierii pot accesa programul de susţinere a producţiei de tomate în spaţii protejate cu o alocare de 3000 de euro/legumicultor într-un an, programul de susţinere a crescătorilor de ovine cu un leu pe kilogramul de lână pentru comercializarea acestui produs, schema de ajutor de minimis pentru susţinerea crescătorilor de porci din rasele bazna şi mangaliţa, programul de susţinere a producţiei de usturoi cu 1000 de euro pe hectar și o nouă sesiune de proiecte prin Programul Național de Dezvoltare Rurală pentru care au fost alocați 200 de milioane de euro.

Acest Guvern a identificat soluții și implementează proiecte concrete pentru creșterea competitivității economiei agrare românești, pentru dezvoltarea producției și a calității produselor agricole de pe piață. ” a declarat într-un comunicat remis newsteam.ro deputatul PSD Florinel Stancu.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.