Guvernul vrea să majoreze cu 10% salariile unor bugetari
Guvernul vrea să majoreze cu 10% salariile unor bugetari
Politic Ultima Ora

VIDEO. Guvernul a dat lege. Salariul minim general, crescut la 3.300 lei. Măsurile de austeritate fiscală adoptate

Guvernul a adoptat luni, noile măsuri menite să crească veniturile la bubetul statului. Salariul minim general va fi de 3.300 delei lunar.

„Guvernul a aprobat astăzi proiectul de lege privind oprirea risipei bugetare, combaterea evaziunii şi asigurarea echităţii fiscale în România, după ce au fost dezbătute observaţiile de la ministerele avizatoare.

Mai întâi însă două alte precizări. S-a decis că reglementarea salariului minim în construcţii şi în agricultură se va face prin ordonanţă de urgenţă separată, tocmai pentru a ne asigura că aceste salarii vor creşte cât mai repede cu putinţă. Salariul minim pe economie, în general, care va creşte cu 10% la 3.300 lei va fi reglementat printr-o hotărâre de Guvern care va fi adoptată, de asemenea, cât mai rapid”, a anunţat, Mihai Constantin, la finalul şedinţei de luni a Executivului.

Mihai Constantin va fi purtătorul de cuvânt al Guvernului
Mihai Constantin va fi purtătorul de cuvânt al Guvernului

El a adăugat că „în scurt timp, proiectul va fi trimis către Parlament pentru formularea de amendamente, în termenul care va fi stabilit în şedinţa comună a Birourilor permanente de la Senat şi Camera Deputaţilor”.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.