Gabrilea Firea în pericol! Se cere anchetă la Primăria Capitalei 3
Politic Ultima Ora

Gabrilea Firea în pericol! Se cere anchetă la Primăria Capitalei

Consilierii USR PLUS cer audit extern în Primăria Capitalei şi toate la entităţile din subordinea PMB şi CGMB.

Primăria Capitalei, sub conducerea Gabrielei Firea, a înființat zeci de societăți, în care lucrează mii de oameni plătiți regește,din banii bucureștenilor.

„În vederea elaborării unei strategii corecte pentru dezvoltarea economică a Municipiului Bucureşti, considerăm că este esenţial să fie efectuată o analiză temeinică a activităţii aparatului de specialitate al primarului, precum şi a tuturor entităţilor din subordinea Primarului General şi a Consiliului General al Municipiului Bucureşti pentru perioada 01.01.2017 – 31.12.2020.

„Pentru aceste considerente, am recurs la soluţia unui audit extern care să fie efectuat de firme de audit.

Selectarea firmelor de audit se va face cu respectarea procedurilor de achiziţie publică conform Legii nr. 98/2016 privind achiziţiile publice, Direcţia Generală Achiziţii Publice fiind împuternicită, prin hotărârea Consiliului General al Municipiului Bucureşti, pentru a demara procedurile de achiziţie”, se arată în comunicatul Alianţei USR-PLUS.

Consilierul general Anamaria Gram a afirmat că antamarea unui audit statutar ar presupune un volum imens de muncă şi implicit un termen mai lung de executare. Pe de altă parte, anumite segmente din auditul statutar sunt deja acoperite de verificările efectuate de Curtea de Conturi, respectiv Camera de Conturi a Mun. Bucureşti. De aceea, USR-PLUS nu recomandă antamarea unui audit statutar.

Gabrilea Firea în pericol! Se cere anchetă la Primăria Capitalei 4

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.