SCANDAL SEXUAL LA GUVERN. Prima reacție a ministrului, PSD, în vârstă de 50 de ani
SCANDAL SEXUAL LA GUVERN. Prima reacție a ministrului, PSD, în vârstă de 50 de ani
Exclusiv Politic Ultima Ora

FOTO. SCANDAL SEXUAL LA GUVERN. Prima reacție a ministrului, PSD, în vârstă de 50 de ani, care sună sau abordează femei în toiul nopții

Un scandal sexual de proporții a izbucnit la Guvern, iar cel implicat este unul dintre miniștrii de care depinde soarta a milioane de români.

Protagonistul acestui scandal sexual este nimeni altul decât, ministrul muncii, Marius Budăi, care este acuzat de o colegă de partid că a sunat-o în toiul nopții.

Marius Budăi, ministrul muncii, a provocat două episoade care au alertat PSD, partidul său. Întâi, în august 2022, la un hotel din Olimp, el a sunat o deputată noaptea, susțin surse concordante din partid. Soțul acesteia a fost nevoit să coboare la recepție pentru a interveni.

Apoi, în ianuarie 2023, la Hotelul Mara din Sinaia, Budăi a provocat un episod asemănător, tot la adresa unor femei. În ambele cazuri, sursele spun că ministrul consumase alcool.

În luna august, după ce a consumat alcool, ministrul Marius Budăi a sunat noaptea o deputată PSD, colegă de partid, care era cazată în același hotel.

Momentul a fost relatat de mai multe surse concordante, sub protecția anonimatului.

29 spre 30 august 2022 PSD a organizat la finalul lunii august, în stațiunea Olimp, mai multe evenimente pentru a pregăti sesiunea parlamentară din toamna lui 2022. Invitați erau toți senatorii și deputații, miniștrii și conducerea PSD.

Ministrul, potrivit surselor din partid, a consumat alcool în prima seară a evenimentului, în noaptea de 29 august spre 30 august, și „se afla în stare de ebrietate” când s-a decis să sune o colegă de partid.

Deputata PSD nu era singură în camera de hotel, ci împreună cu soțul său, cu care venise la evenimentul de la mare. Văzând „insistența” ministrului, soțul deputatei a reacționat și a avut „o discuție aprinsă cu ministrul Budăi”, la parterul hotelului, potrivit mai multor martori oculari.

Ei au refuzat să apară cu nume și prenume, dar au acceptat să devină public ceea ce au văzut. „Momentul a fost jenant, Budăi încerca să fie macho man, iar deputata era cu soțul ei în cameră.

Nu era pentru prima dată când avea un astfel de comportament, mai ales când bea, dar aici s-a trezit că dă peste un bărbat.

Deputata nu avea nicio vină, totul a fost extrem de delicat”, povestește un membru PSD care a fost prezent în momentul confruntării dintre soțul deputatei și ministrul muncii.

„Ce ar putea face o femeie, dacă nu a făcut conducerea partidului nimic?”

„Discuția cu soțul doamnei deputat a fost destul de aprinsă. Foarte aprinsă”, a rememorat un alt social-democrat prezent la Olimp. Ministrul a fost obligat să ceară scuze și s-a comportat ulterior de parcă nu s-a întâmplat nimic, spun colegii săi.

Marcel Ciolacu a plecat de la evenimentele de la Olimp din prima zi, 29 august, din cauza stării de sănătate a mamei sale, care ulterior a decedat. Președintele PSD a fost informat despre episod. Marcel Ciolacu i-a cerut „să înceteze să mai bea”.

„Deputata a fost deranjată de modul în care s-a comportat Budăi. Dar nu a dorit să facă valuri în partid, mai ales că nimeni nu l-a sancționat pe Budăi după comportamentul grosolan. Ce câștiga dacă ieșea public să spună ce a făcut Budăi?

A preferat să lase lucrurile așa, ca întregul partid să spună că totul a fost o neînțelegere din cauză că ministrul era băut. Ce ar putea face o femeie, dacă nu a făcut conducerea partidului nimic? Risca mai mult dacă spunea public”, a comentat unul dintre social-democrații care au urmărit derularea evenimentelor în zilele următoare.

Incidentul a fost confirmat de social-democrații cu care Libertatea a discutat, dar nimeni nu vrea să-și asume public.

Nicio altă reprezentantă a conducerii PSD de sex feminin nu a reacționat în acest caz. Toată cearta a ajuns să fie cunoscută rapid în tot partidul.

Derapaje ale ministrului și la evenimentul PSD de la Sinaia, ianuarie 2023

Câteva luni după evenimentul de la Olimp, ministrul Budăi a fost monitorizat mai atent de conducerea PSD pentru a vedea dacă și-a schimbat comportamentul și mai are derapaje pe fondul consumului de alcool.

La următorul eveniment major organizat de partid, înaintea debutului sesiunii parlamentare din 2023, miniștrii, deputații, senatorii s-au reunit, la finalul lunii ianuarie, alături de conducerea PSD la Hotelul Mara din Sinaia. Comportamentul ministrului nu s-a schimbat foarte mult.

La Sinaia, „ministrul s-a îmbătat din nou”, spun surse din partid pentru Libertatea.

„Era foarte beat. Nu știu dacă băuse mult sau nu ține la băutură, dar arăta ca un om foarte beat”, spune o sursă participantă la eveniment.

„Problema majoră nu este că se îmbată, că asta putem face cu toții, ci că nu se mai controlează. Iar când se îmbată începe să dea telefoane, începe să vorbească urât sau să aibă gesturi nepotrivite”, relatează surse participante la reuniunea de la Sinaia.

De data aceasta, ministrul „băut”, după cum spun cei prezenți, a avut derapaje verbale și fizice la adresa altor două femei. În primul caz a folosit cuvinte injurioase, în timp ce a doua oară a avut gesturi „deranjante și nepotrivite”.  De fiecare dată a fost atenționat, de către cei din jur, că „a depășit limita”.

Scuza partidului a fost, încă o dată, că ministrul „a fost băut și că a prezentat scuze pentru comportamentul deplasat”.  Reporterul Libertatea a încercat să ia legătura cu ministrul Budăi, dar acesta nu a răspuns apelurilor telefonice și mesajelor în care a fost întrebat explicit despre evenimentele de la Olimp și Sinaia.

Ce spune liderul PSD, Marcel Ciolacu

Șeful PSD Marcel Ciolacu spune că a discutat cu Marius Budăi şi s-a lămurit, în contextul relatărilor în spaţiul public potrivit cărora ministrul Muncii ar fi făcut propuneri indecente unor colege de partid, după ce a consumat alcool.

„Părerea mea este că nu văd care este cazul”, a adăugat liderul PSD. „Nu îmi spuneţi mie că femeile sunt abuzate de PSD, că nu ţine acest lucru”, a mai comentat Marcel Ciolacu, care a cerut să fie aduse dovezi care să sprijine aceste acuzaţii la adresa ministrului Marius Budăi.

Scandal sexual la Guvern. Ce spune Ciolacu
Scandal sexual la Guvern. Ce spune Ciolacu

Budăi, prima reacție în SCANDALUL sexual: „Regret că s-a creat în societate o asemenea discuție”

Marius Budăi – Ministrul Muncii a avut, miercuri, prima reacție în scandalul în care este acuzat că ar fi sunat colege de partid noaptea, după ce ar fi consumat alcool.

„Am fost foarte afectat de ce s-a scris la dumneavoastră. Regret că s-a creat în societate și în interiorul partidului nostru o asemenea discuție”, a spus Marius Budăi.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.