Alina Gorghiu spune că se pot comasa alegerile
Alina Gorghiu spune că se pot comasa alegerile
Politic Ultima Ora

FOTO. Alina Gorghiu: Nu a existat în România nici o formulă de guvernare care să fi livrat rezultate dacă PNL nu a fost o parte esenţială din majoritate. Era valabil pe vremea lui Brătianu şi este valabil şi acum

Preşedintel Senatului Alina Gorghiu a declarat Gorghiu  la vernisajul expoziţiei “Centenarul Încoronării. România Regală şi personalitatea lui Ion I.C. Brătianu (1914-1922), că nu a existat în România nicio formulă de guvernare care să fi livrat rezultate dacă PNL nu a fost o parte esenţială din majoritate, precizând că ”era valabil pe vremea lui Brătianu şi este valabil şi acum” şi că ”majoritatea reformelor s-au realizat când premierul României a fost din partea PNL”.

”Nu a existat în România nicio formulă de guvernare care să fi livrat rezultate dacă PNL nu a fost o parte esenţială din majoritate. Era valabil pe vremea lui Brătianu şi este valabil şi acum.

Marea majoritate a reformelor s-au realizat când Premierul României a fost din partea PNL!Liberalii au fost mereu, din 1990 şi până acum, promotorii integrării europene şi euro-atlantice.

Şi, pentru viitor, PNL este partidul care are pe agendă cele mai clare obiective de dezvoltare pentru ţară: după ridicarea MCV, accederea în OECD, mergând către spaţiul Schengen.

Există o amprentă liberală în chestiuni foarte importante, precum integritatea în funcţiile publice sau refacerea legilor justiţiei.

FOTO. Alina Gorghiu: Nu a existat în România nici o formulă de guvernare care să fi livrat rezultate dacă PNL nu a fost o parte esenţială din majoritate. Era valabil pe vremea lui Brătianu şi este valabil şi acum 5

În domeniul politicilor economice, prin tot ce a însemnat accentul pus pe investiţii sau transformarea respectului pentru antreprenori în principiu de bază la guvernării.

Şi plănuim multe alte reforme, de la cea a educaţiei până la stabilirea echilibrului de gen!

Liderul politic care a condus ţara în vreme de război, figura istorică legată de Marea Unire, care a făcut din PNL formaţiunea reformatoare care a susţinut votul universal şi reforma agrară.

Ceea ce a lăsat el în urmă ne dă o dimensiune asupra întinderii istoriei PNL, cu multele realizări ale liberalismului care ne obligă foarte mult.

Văzând istoria liberalismului românesc, pe cea a Brătienilor, ne dăm seama cât de mare nevoie a avut România în ultimii 200 de ani de un mare partid politic reformator şi cât de important a fost faptul că acest partid a susţinut ideile liberale.

„Secretul Brătienilor” a fost acela că, în primul rând, Ionel Brătianu şi tatăl său, Ion Brătianu, au ales mereu stabilitatea guvernării în perioadele grele.

De la ei am învăţat şi noi să facem la fel!. (…) Aşa cum aminteam şi la 24 mai – Ziua PNL – anul acesta s-au împlinit 100 de ani de la începutul marii guvernări liberale conduse de Brătianu.

Aceasta a însemnat o perioadă de stabilitate, de responsabilitate la guvernare şi a intrat în istorie ca ”decada brătienistă”. Ca şi atunci, România are nevoie acum de o perioadă de reforme gândite şi implementate cu coerenţă, pe care PNL poate să le livreze!`, a spus Gorghiu.

FOTO. Alina Gorghiu: Nu a existat în România nici o formulă de guvernare care să fi livrat rezultate dacă PNL nu a fost o parte esenţială din majoritate. Era valabil pe vremea lui Brătianu şi este valabil şi acum 6

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.