Fost ministru înfrânt de procurorii DNA. Rămâne sub control judiciar
Politic

Fost ministru înfrânt de procurorii DNA. Rămâne sub control judiciar

Fostul secretar de stat Mihnea Costoiu va fi cercetat în continuare de DNA sub control judiciar în dosarul „Cutezătorii”, a decis marți Înalta Curte de Casație și Justiție.

Mihnea Costoiu a făcut o plângere la instanța supremă, prin care solicita ridicarea controlului judiciar pus de DNA la începutul lunii octombrie, însă judecătorii i-au respins plângerea ca fiind tardivă.

Potrivit DNA, dosarul are ca obiect modalitatea încheierii actului adițional din 23 iunie 2009, act prin care s-a prelungit cu 25 de ani contractul de închiriere potrivit căruia Baza Sportivă „Cutezătorii” din București, constând în construcții și teren în suprafață de 5,7 hectare, fusese dată în folosința Fundației Dinu Pescariu.

„Acest act adițional a fost semnat din partea Ministerului Educației Naționale de către secretarul de stat Costoiu Mihnea, iar din partea Fundației Dinu Pescariu de către Pescariu Dinu Mihail, fără respectarea prevederilor legale și fără vreun aviz de la Direcția Juridică din cadrul Ministerului Educației. Actul adițional a fost încheiat în condițiile în care contractul inițial (încheiat în 2004 de RA APPS cu Fundația Dinu Pescariu) se afla în curs de reziliere. Acțiunea în instanță fusese inițiată (în anul 2005) de Ministerul Educației Naționale, care devenise administrator al Bazei ‘Cutezătorii'”, susțin procurorii.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.