Se fac angajări masive în armată. Mii de posturi disponibile.Vezi ce salarii se oferă
Fifor: Militarii români sunt poate cei mai importanţi ambasadori ai ţării
Politic Social Ultima Ora

Fifor: Militarii români sunt poate cei mai importanţi ambasadori ai ţării

Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, a participat duminică, la Arad, la ceremonia militară de înălţare pe catarg a drapelului naţional şi a drapelului NATO, cu ocazia Zilei NATO în România.

Ministrul a salutat drapelul de luptă al Batalionului 191 Infanterie ”Colonel Radu Golescu”, după care a trecut în revistă subunităţile aliniate pe platoul din Cetatea Aradului.

”M-am bucurat să mă aflu astăzi la Arad, alături de militarii Batalionului 191 Infanterie ‘Colonel Radu Golescu’, pentru a celebra 14 ani de când România este partener al Alianţei Nord-Atlantice, o zi extrem de importantă, pentru că, până la urmă, România a devenit membră a celei mai importante alianţe militare din lume, alăturându-se unui principiu, zic eu, extrem de important, acela de a menţine pacea în lume cu orice preţ”, a declarat presei ministrul Mihai Fifor, la încheierea ceremoniei militare.

Acesta a spus că de 14 ani România construieşte o imagine extraordinară a unei armate moderne, a unei armate dedicate, prezente în teatre de operaţii cu peste 700 de militari, ”o armată care, din păcate, are 29 de eroi care au căzut în luptă sub drapelul patriei, o armată care este considerată de toţi aliaţii ca fiind un partener loial, de încredere şi o adevărată forţă oriunde se deplasează şi oriunde este chemată să îşi facă datoria”.

”Considerăm că, oriunde se duc, militarii români sunt poate cei mai importanţi ambasadori ai ţării. Şi pentru aceasta avem un profund respect faţă de militarii români, faţă de Armata Română”, a precizat ministrul.

Acesta a susţinut că se încearcă zi de zi îmbunătăţirea condiţiilor de muncă şi de viaţă ale militarilor români.

”Suntem în al doilea an cu o alocare de 2% din PIB pentru armată, arătând în felul acesta că România îşi îndeplineşte toate condiţionalităţile pe care şi le-a asumat devenind membră a NATO. Este o susţinere politică extraordinară pentru ca Armata României să fie finanţată cu 2% din PIB, o decizie politică a Guvernului PSD – ALDE de a continua şi în perioada următoare această alocare, de a continua programele majore de investiţii şi, desigur, de a continua să se ocupe, repet, de nivelul de viaţă şi de pregătire a militarilor români”, a conchis Fifor.

La ceremonia militară din Cetatea Aradului s-au mai aflat prefectul Florentina Horgea; deputatul Dorel Căprar, preşedintele Comisiei de apărare din Camera Deputaţilor; general de brigadă Nicolae Tonu, locţiitor al comandantului Diviziei 4 Infanterie ”Gemina”, cadre militare în rezervă sau în retragere

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.