O judecătoare din Arad a alerat 112 pentru că a găsit o bombă
O judecătoare din Arad a alerat 112 pentru că a găsit o bombă
Ultima Ora Justiție Politic Social

Șoc pentru infractori: ”Fără penali în funcții publice”, astăzi la CCR

Curtea Constituţională a României (CCR) urmează să discute în cursul zilei de joi, 18 iulie, propunerile legislative de revizuire a Constituției. Este vorba de două propuneri legislative primite de CCR de PLN și USR pe de o parte, iar cea de-a doua de PSD-ALDE. Ambele propuneri au fost depuse la 1 iulie. 

CCR a stabilit ca astăzi, 18 iulie să se discute propunerile de modificare a Constituției. În primul rând, este vorba de proiectul ”Fără penali în funcții publice” scris de PNL și USR, proiect care transpune rezultatele referendumului din 26 mai.

În al doilea rând, CCR trebuie să ia o decizie și în cazul inițiativei propuse de PSD-ALDE care dorește ca cetățenii condamnați definitiv să nu mai ocupe funcții publice.

Proiectul întocmit de alianța PSD-ALDE vrea să introducă în Constituție un nou alineat în legătură cu cetățenii condamnați definitiv. Aceștia nu vor fi aleși în funcții publice sau centrale, Camera Deputaților, Senat sau în funcția de președinte al României.

Proiectul ajuns la CCR mai prevede ca președintele României să mai îndeplinească și alte atribuții, cum ar fi: acordă grațierea individuală, dar nu poate acorda grațiere pentru infracțiuni de corupție.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.