PSD mai vrea o zi de sărbătoare pentru români. Vezi despre ce este vorba
rezolvare rapida PSD
Breaking News Politic

EXCLUSIV Un lider PSD contrazice temerea privind izolarea partidului pe plan european: „Mereu fidel valorilor social democrate“

EXCLUSIV Un lider PSD contrazice temerea privind izolarea partidului pe plan european: „Mereu fidel valorilor social democrate“ 3

Zvonurile potrivit cărora Partidul Social Democrat ar putea fi exclus sau ar putea părăsi de bunăvoie Partidul Socialiştilor Europeni sunt contrazise flagrant de unul dintre liderii formațiunii aflate la guvernare. Partidul Social Democrat, sub denumirea actuală, s-a constituit la data de 16 iunie 2001 prin fuziunea Partidului Democraţiei Sociale din România cu Partidul Social Democrat Român. În ianuarie 2002, Partidul Social Democrat a dobândit statutul de membru asociat al Partidului Socialiştilor Europeni (PES).

La 19 mai 2005, formațiunea a devenit membru cu drepturi depline. De-a lungul timpului, PSD a dezvoltat relaţii consistente de colaborare cu partidele social-democrate europene, semnificative în acest sens fiind reuniunile grupurilor parlamentare de lucru româno – germane (PSD – SPD). De asemenea, PSD a semnat acorduri de cooperare şi parteneriat cu partide membre ale familiei social-democrate, având o agendă consistentă de întâlniri bilaterale cu conducerile principalelor formaţiuni ale Internaţionalei Socialiste.

Vicepreședintele PSD Victor Negrescu, ministrul delegat pentru Afaceri Europene în guvernul condus de către Viorica Dăncilă și președinte-coordonator al PES activists România, susține că formațiunea condusă de Liviu Dragnea este mai mult ca oricând atașată istoriei și valorilor sale social democrate.

„Mereu fidel valorilor social democrate“

„În fața acestui zvon pornit de la cei care vor răul Partidului Social Democrat, simt nevoia să reamintesc tuturor că anul acesta se celebrează 125 de ani de la crearea primului partid social democrat din România și că formațiunea noastră politică este mai mult ca oricând atașată istoriei și valorilor sale social democrate. Tot anul acesta, trebuie să ne aducem aminte de contribuția social democraților români la realizarea Marii Uniri și în mod deosebit rolul jucat de social democrații care au format în 1918 Consiliul Național Român Central din Transilvania (Iosif Jumanca, Ion Flueraş, Tiron Albani, Enea Grapini, Iosif Renoiu, Bazil Surdu). Astăzi, Partidul Social Democrat este cel mai mare partid social democrat din Europa după ultimele rezultate electorale și are în interiorul său cea mai dinamică organizație de militanți social democrați europeni, PES activists România, compusă din peste 10.000 de membri. Sunt convins că președintele PSD, Liviu Dragnea, dar și invitații noștri externi de la Congresul din 10 martie vor reitera mesajul și importanța Partidului Social Democrat pentru familia social democrată europeană. Personal voi rămâne mereu de stânga, fidel valorilor social democrate, mândru de istoria familiei noastre politice și dispus să lupt pentru ideile noastre indiferent de rolul pe care îl exercit sau îl voi exercita în echipa Partidului Social Democrat“, a notat Victor Negrescu, unul dintre cei mai apreciați politicieni din noua generație, la nivel național și european.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.