ÎN GUVERN MAI APARE O FUNCȚIE DE MINISTRU
Exclusiv Politic

EXCLUSIV. Guvernul își schimbă structura. Urmează demiteri importante ale unor miniștrii

Guvernul își schimbă structura. Urmează demiteri importante ale unor miniștrii

Liderii PSD au convocat pentru luni, 8 ianuarie o ședință a Comitetului Executiv Național.

Subiectul central va fi remanierea guvernamentală, dar și restructurarea actualei scheme a Executivului condus de premierul Mihai Tudose.
Conform unor surse din PSD se vor comasa unele ministere, cum ar fi cel al Mediului cu Apele și Pădurile,reducerea posturilor de vice-premier, de la 3 câte sunt acum la 2 sau chiar la unul. Se mai vorbește de trecerea ministerului Cercetării la cel al Educației, de comasarea misterului pentru Mediul de afaceri cu cel al Economiei, dar și de preluarea la ministerul Muncii, al actualului minister al Dialogului social.

” De mai multă vreme se vorbește în partid că am făcut prea multe ministere. Trebuie să le comasăm și să nu avem atâția miniștrii și secretari de stat. Mai mult, avem 3 vice-premieri. Nu e nevoie de atâția oameni care nu au treabă prin Guvern. Ce aia vice-premier fără atribuții? Unul e destul, e cel care va ține locul premierului când acesta nu poate. Lumea vede o sută de miniștrii și de secretari de stat și zice că sunt posturi pentru clienții partidului. Nu e normal”, declară pentru newsteam.ro surse din PSD.

Mai mult, la ședința liderilor PSD se va discuta de schimbarea unor actuali miniștrii care nu au dat randamentul scontat. Pe listă ar fi, conform surselor, Liviu Pop-educație, Florian Bodog-sănătate,Felix Stroe-transporturi,Toader Tudorel-justiție precum și îndepărtarea a unu sau 2 vice-premieri.

Liviu Dragnea și-ar dori ca prietenul lui Mihai Tudose, Marcel Ciolacu să piardă funcția dar și ministrul mediului Grațiela Iordache,(ALDE) și să rămână doar cu protejatul său Paul Stănescu pe post de vice-premier. Astfel, din Guvernul Tudose ar putea pleca și Ilan Laufer, Lucian Georgescu sau Gabriel Petrea.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.