Europarlamentarul PSD Andi Cristea acuză presa internațională de fake news: violențele jandarmilor nu au existat
Politic Ultima Ora

Europarlamentarul PSD Andi Cristea acuză presa internațională de fake news: violențele jandarmilor nu au existat

Europarlamentarul PSD Andi Cristea a acuzat presa internațională că a publicat fake-news despre violențele jandarmilor la protestul de vineri, 10 august.

”Tot începând cu 11 august, a fost declanșată o adevărată campanie de fake news, inclusiv în presa internațională. S-au folosit diverse declarații ale unor reprezentanți ai partidelor social-democrate europene pentru a construi argumentul că aceste partide condamnă autoritățile din România. În realitate, aceste poziții nu au fost unele oficiale”, a scris Cristea într-o postare pe Facebook.

Reamintim că presa din marile țări europene a scris pe larg despre violența jandarmilor și despre atacul PSD-ALDE la justiție. În plus, ziariști români și străini au fost ei înșiși victime ale abuzurilor jandarmilor.

Mai mult, Cristea a scris că despre protestele înabușite violent că ”într-un final, jandarmii au intervenit în jurul orei 23 pentru a dispersa mulțimea și pentru a nu permite escaladarea violențelor. Dacă jandarmii nu ar fi intervenit, putem admite faptul că lucrurile s-ar fi putut termina mult mai grav”.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.