Anunț de la Bruxelles
Anunț de la Bruxelles
Exclusiv Politic Ultima Ora

DOCUMENT BOMBĂ, care anulează votul Austriei, privind aderarea României la Schengen, în 2022

Votul Austriei, împotriva aderării României la Schengen a fost unul ilegal și nelegitim, se arată într-un document al Consiliului Uniunii Europene, făcut public de liderul PMP, europarlamentarul Eugen Tomac.

Cancelarul Austriei, Nehammer a justificat boicotul privind accesul României în spațiul Schengen acuzând țara noastră și Bulgaria că nu avem capacitatea de a gestiona frontierele UE conform legislației Schengen.

Premierul Austriei, s-a opus aderării României și Bulgariei la Spațiul Schengen
Premierul Austriei, s-a opus aderării României și Bulgariei la Spațiul Schengen

”Doar că aflăm de la Consiliul Uniunii Europene că acesta a adoptat, pe 19 decembrie 2022, o decizie prin care îi cere Austriei să aplice legislația Schengen și să remedieze deficiențele constatate de către Comisia Europeană în raportul de evaluare realizat în 2020 în ceea privește respectarea legislației Schengen privind returnarea.

Documentul adoptat scoate în evidență faptul că Austria nu a operat o serie de modificări legislative ce țin de implementarea legislației Schengen.

În acest sens, Recomandarea Consiliului Uniunii Europene cere expres Austriei să modifice legislația internă și să transpună Directiva privind returnarea în conformitate cu jurisprudența Curții de Justiție a Uniunii Europene.

Cel puțin cinci articole din Directiva 2008/115/CE trebuie implementate în legislația austriacă privind intrarea și returnarea, aspecte ce reprezintă deficiențe majorare în implementarea legislației europene cu privirea la gestionarea migrației.

În concluzie, acest document demonstrează cât se poate de clar și de limpede că Austria nu și-a adaptat legislația internă pentru a gestiona eficient problematica migrației, fapt constatat încă din 2020 de către Comisia Europeană. Prin urmare, toate acuzațiile la adresa României au avut la baza o teză falsă.

Problematica imigranților din Austria este de fapt o problemă veche internă, și nu una descoperită recent de Nehammer care, înainte de a fi cancelar, a fost ministru de Interne și avea obligația să-și alinieze legislația internă la cea europeană.

Acest document reprezintă încă o probă în plus în cazul în care vom ataca, la Curtea de Justiției a Uniunii Europene, votul din Consiliul JAI din 8 decembrie 2022.

Vot prin care Austria ne-a îngrădit nejustificat dreptul de a circula liber prin Uniunea Europeană”, spune Eugen Tomac.

Liderul PMP, Eugen Tomac explică votul Austriei împotriva României
Liderul PMP, Eugen Tomac explică votul Austriei împotriva României

DOCUMENT

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.