BOMBA VINE DIN PARLAMENT. DEZVĂLUIRE CUTREMURĂTOARE. ROMÂNIA ÎȘI BATE JOC DE DIASPORA
Breaking News Politic Ultima Ora

Diaspora dă o lovitură cruntă PSD chiar în Parlament. Legea a fost votată. Adio voturi. FOTO

Senatul a adoptat tacit propunerea legislativă a deputatului PMP Doru Coliu care a propus noi reguli pentru reprezentarea românilor din Diaspora în Parlament.

Conform iniţiativei, AEP stabileşte prin hotărâre numărul de mandate pentru Senat, respectiv pentru Camera Deputaţilor, pe fiecare circumscripţie în parte în termen de cel mult 5 zile de la data începerii perioadei electorale aplicând prevederile legii cu privire la numărul locuitorilor, norma de reprezentare şi formula de calcul.

Potrivit proiectului, pentru Circumscripţia electorală 43 (diaspora) se ia în calcul numărul locuitorilor români cu domiciliul reşedinţa sau alte forme de înregistrare în străinatate, conform datelor furnizate de MAE şi transmise AEP, valabil la data de 1 ianuarie a anului în care au loc alegeri parlamentare la termen.

Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii 208/2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, precum şi pentru organizarea şi funcţionarea AEP va fi dezbătută de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

Diaspora dă o lovitură cruntă PSD chiar în Parlament. Legea a fost votată. Adio voturi. FOTO 3

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.