robert turcesc deputat pmp
Politic Ultima Ora

Deputatul PMP Robert Turcescu rupe pe genunchi ”votul dublu” de la Camera Deputaților: ”Este o formă teribilă de golănie politică”

Liderul PMP, Eugen Tomac, a declarat, cu privire la reluarea votului pe legea privind combaterea spălarii banilor pentru a trece de Camera Deputaților, că PSD confiscă instituții” și mutilează procedurile parlamentare. Robert Turcescu a adăugat că ce s-a întamplat este „o golănie politică”.

„Pentru PSD nu există reguli nici în politică, nici în instituții. Votul de astăzi și modul în care s-a procedat arată că distanța între penali și tot ceea ce înseamnă normă într-o instituție este foarte mică sau aprope nu există pentru PSD. Este o sfidare la adresa întregii societăți. Este un mod diabolic modul în care oamenii aștia pot confisca instiuții și mutila procedure parlamentare doar pentru a-și atinge obiectivele. (…) Eu am solicitat să intervin, pe procedură, pe acest vot, nu mi s-a dat voie nici să intevin”, a declarat deputatul PMP, Eugen Tomac, la Parlament, conform Mediafax.

Colegul său de partid, deputatul PMP Robert Turcescu a adăugat că ce s-a întâmplat astăzi în Parlament este o formă de „golănie politică”.

„Este o formă teribilă de golănie politică. De astăzi regulile în Parlamentul României au fost modificate pentru niște golani politici. PSD instaurează de astăzi principiul potrivit căruia votăm până cum iese cum vrem noi. Asta fac în momentul de față niște golani politici”, a spus Turcescu.

Camera Deputaților a decis reluarea votului pe legea privind combaterea spălării banilor, la propunerea grupului PSD.

Grupul deputaților social-democrați a propus reluarea votului, pe motiv că în sală erau parlamentari care nu și-au exprimat votul, deși erau prezenți. După reluarea votului, legea a trecut cu majoritate de voturi.

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a explicat miercuri, după votul din Camera Deputaților, privind legea de combatere a spălării banilor, că a cerut o evaluare serioasă secretarului general fiind plângeri cu privire la funcționarea sistemului de votare.

 

 

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.