Iohannis spulberă totul. Ce spun românii despre Dragnea și Tăriceanu
Politic

Decizia de ultimă oră a președintelui Klaus Iohannis.

Decizia de ultimă oră a președintelui Klaus Iohannis.

Decizia de ultimă oră a președintelui Klaus Iohannis, a trimis Curții Constituționale, luni, 4 decembrie a.c., o sesizare de neconstituționalitate asupra Legii pentru modificarea și completarea Legii nr. 188/1999 privind Statutul funcționarilor publici.

În temeiul dispozițiilor art. 146 lit. a) din Constituție și ale art. 15 din Legea nr. 47/1992 privind organizarea și funcționarea Curții Constituționale, republicată, cu modificările și completările ulterioare, formulez următoarea SESIZARE DE NECONSTITUŢIONALITATE asupra Legii pentru modificarea și completarea Legii nr. 188/1999 privind Statutul funcționarilor publici.

Legea pentru modificarea și completarea Legii nr. 188/1999 privind statutul funcționarilor publici a fost transmisă Președintelui României în vederea promulgării la data de 25 noiembrie 2017.

„Având în vedere obiectul de reglementare, precum și conținutul normativ,  considerăm că Legea pentru modificarea și completarea Legii nr. 188/1999 privind statutul funcționarilor publici contravine prevederilor art. 1 alin. (3) – (5), art. 16 alin. (1) și art. 54 alin. (2) din Constituție și, în consecință, este neconstituțională”,spune Președintele Iohannis.

 

Citeste si: Exclusiv. Atac dur la Klaus Iohannis. Se cere desfințarea funcției de președinte al României

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.