Dăncilă aruncă Bomba. Adoptă cea mai controversată Ordonanță. Toate se vor schimba
Politic Economic Social Ultima Ora

DĂNCILĂ TRIMITE CORPUL DE CONTROL LA MINERII DIN OLTENIA. SISTEMUL ENERGETIC NAȚIONAL ESTE ÎN PERICOL

Premierul Viorica Dăncilă a decis, miercuri, la finalul unei discuții cu oficiali din domeniul energetic, să trimită Corpul de Control al Prim-ministrului, joi dimineață, la Complexul Energetic Oltenia, acolo unde grevele minerilor se țin lanț, au declarat surse guvernamentale pentru ȘTIRIPESURSE.RO.

DĂNCILĂ TRIMITE CORPUL DE CONTROL LA MINERII DIN OLTENIA. SISTEMUL ENERGETIC NAȚIONAL ESTE ÎN PERICOL

De asemenea, premierul a solicitat ministerului Energiei să trimită joi un negociator care să discute cu minerii.

Premierul i-a solicitat și consilierului de stat Florin Ciocănelea, responsabil pentru domeniul energetic, să convoace de urgență grupul de lucru interministerial pentru siguranța energetică.

Șefa Guvernului a mai cerut un plan de rezervă dacă greva minerilor nu încetează, pe fondul informațiilor că aceștia reiau miercuri seară greva, precum și o situație la zi a situației stocurilor de cărbune, în comparație cu anul trecut.

De asemenea, Dăncilă a solicitat o analiză a situației în care se află minerii și a revendicărilor acestora, precum și ce măsuri poate lua Guvernul pentru rezolvarea crizei.

Minerii cer majorări salariale, plata zilelor de sâmbătă şi duminică lucrate cu spor de 100%, acordarea voucherelor de vacanţă.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.