Decizie de ultimă oră a lui Dacian Cioloș. A semnat petiția
Decizie de ultimă oră a lui Dacian Cioloș. A semnat petiția
Politic

Dacian Cioloș revine pe scena politică – VEZI ce partid se desprinde din Platforma România 100

Dacian Cioloș revine pe scena politică: ‘Din Platforma România 100 se va desprinde un partid politic’

Fostul premier Dacian Cioloș a declarat duminică, în cadrul unei conferințe, că din platforma pe care o conduce „se va desprinde un partid politic”. „Ne implicăm politic pentru a schimba lucrurile”, a spus fostul premier. Ciolos a spus că, atunci când a lansat Platforma, a fost clar că va fi nevoie și de o implicare politică: „Nu ne-am ferit de lucrul acesta, dar nu am vrut să punem carul înaintea boilor”.

„Din Platforma România 100 se va desprinde un partid politic. Suntem hotărâți să facem lucrul acesta. El trebuie să fie un proces natural, nu unul forțat”, a declarat Dacian Cioloș, care a adăugat că „obiectivul pe care îl avem este de a contribui la o schimbare, de a contribui la un proces”.

Lucrăm la acest partid, lunile următoare vom fi în măsură să îl prezentăm. Nu e o lansare azi”, a adăugat Cioloş, care a a arătat, însă, că noul partid va fi gata să se prezinte la următoarele alegeri cu o ofertă politică, indiferent când vor avea loc.

Cât despre relația cu celelalte partide de opoziție, Ciolos a spus că „suntem conștienți de faptul că dat fiind contextul pe care îl trăim în momentul de față există un risc ca aecst proiect să ducă la fărâmițarea opoziției, care și așa cât o fi ea de puternică este împărțită. (…) Nu vom acționa împotriva celor cu care împărtășim valori, idei și principii comune, cu care avem același ADN. Vom fi deschiși colaborării cu cei cu care putem lucra.”

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.