Cutremur în PSD! Procurorii DNA, intervin! Deputat cercetat pentru aderare la un grup criminal organizati
Cutremur în PSD! Procurorii DNA, intervin! Deputat cercetat pentru aderare la un grup criminal organizat
Exclusiv Politic Ultima Ora

Cutremur în PSD! Procurorii DNA, intervin! Deputat cercetat pentru aderare la un grup criminal organizat

Deputatul PSD, Dumitru Coarnă, fost șef celui mai important sindicat al polițiștilor, face, conform unor surse judiciare, obiectul unei anchete a procurorilor DNA, pentru șantaj, trafic de influență și aderare la un grup criminal organizat după ce, inițial, a fost chemat în instanță de șeful unui inspectorat județean de poliție, pentru o serie de declarații publice, considerate defăimătoare.

Alesul PSD, ar fi afirmat, la mai multe posturi de televiziune, că fostul șef al IPJ Călărași, comisarul șef Marian Iorga, actual inspector șef al IPJ Prahova, ar fi comis infracțiuni „puternice”, relatează gândul.ro.

Afirmațiile făcute de Dumitru Coarnă, pe atunci în calitate de președinte al Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC), au început să apară în spațiul public după ce pe numele președintelui Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, au fost întocmite mai multe dosare penale.

Unul dintre acestea, înregistrat în 2019, a fost întocmit de polițiștii călărășeni în urma unui scandal legat de concedierea unor angajați ai Consiliului Județean. Dați afară, oamenii au dat instituția în judecată și au revenit la serviciu după ce instanța a decis că trebuie repuși imediat pe funcțiile ocupate anterior desfacerii contractelor de muncă.

Cutremur în PSD! Procurorii DNA, intervin! Deputat cercetat pentru aderare la un grup criminal organizat 3

Izgoniți cu bastonul din cauciuc

Atunci când au ajuns, însă, la locul de muncă, angajații au fost izgoniți de agentul de pază, care i-ar fi amenințat cu un baston din cauciuc. Ca urmare, oamenii au mers la poliție, iar anchetatorii au deschis, pe numele președintelui Consiliului Județan un dosar penal pentru abuz în serviciu.

Ori, Dumitru Coarnă, fost șef de Post în localitatea Grădiștea, are o relație foarte strânsă cu Iliuță. O dovadă în acest sens, este inclusiv participarea președintelui Consiliului Județean la cupa SNPPC la pescuit, care a avut loc pe un lac din localitatea Căscioarele, competiție la care Iliuță a fost invitat special și a fost fotografiat în ipostaze care îl recomandă drept un prieten apropiat al liderului de sindicat.

Dumitru Coarnă, anchetat de procurorii anticorupție din toamna lui 2019

Tocmai această prietenie, coroborată cu dosarele deschise pe numele lui Vasile Iliuță, a făcut ca afirmațiile pe care Coarnă le-a făcut în spațiul public cu privire la șeful inspectoratului județean de poliție să facă obiectul unei plângeri la DNA, înregistrată în toamna lui 2019, care vizează infracțiunile de șantaj, trafic de influență și aderare la un grup criminal organizat.

În acest sens, s-a considerat faptul că, prin declarațiile sale publice, Dumitru Coarnă a încercat să determine conducerea Ministerului Afacerilor Interne să-l schimbe pe șeful de atunci al IPJ Călărași.

Potrivit unor surse judiciare, Vasile Iliuță are statutul de inculpat în mai multe dosare penale, inclusiv cel instrumentat de procurorii anticorupție.

De altfel, conform publicației on-line ”gazeta-transilvaniei.com„, legătura strânsă dintre Dumitru Coarnă și Vasile Iliuță datează de peste 30 ani, încă din perioada în care primul deținea funcția de șef de post iar al doilea de primar al localității Vâlcelele din jud. Călărași.

Cei doi au dezvoltat o relație de afaceri bazată pe achiziționarea și arendarea unor suprafețe de teren agricol, aspecte devoalate inclusiv de angajarea lui Dumitru Coarnă, ulterior încetării raporturilor de serviciu cu MAI, în cadrul a două firme deținute de Vasile Iliuță.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.